West Ham - Liverpool

0-4)

14.05.2017 /Premier League /London Stadium / Tilskuere: 56985 / Dommer: Neil Swarbrick

Skrevet av Arve Vassbotten

Anført av Daniel Sturridge og ikke minst magikeren Philippe Coutinho, leverte Liverpool da det gjaldt som mest. Brasilianeren var involvert i samtlige av Liverpools tre første scoringer. Først da han viste fram silkefoten på gjennombruddspasningen til Sturridge sitt åpningsmål før pause, og så gjorde han det meste selv på sine to scoringer etter pause. Etter 57 minutter driblet han seg fri feltet og plasserte ballen herlig i nettet, og så fem minutter seinere fikk han ballen fra Wijnaldum inne i 16-meteren, tok seg igjen god tid til å finte ut alt og alle, og dundret inn Liverpools tredje mål. Divock Origi fikk æren av å sette inn det fjerde målet for Liverpool etter 76 minutters spill.

Dermed har Liverpool igjen klatret opp på tredjeplass i Premier League med en kamp igjen å spille, og målforskjellen i forhold til Arsenal er igjen i Liverpools favør. Liverpool har nå 75-42, mens Arsenal har 72-43.

Både Manchester City og Arsenal har en kamp mindre spilt enn Liverpool, mens Manchester United har to kamper til gode før de spiller mot Tottenham seinere i ettermiddag. Men det viktigste for Liverpools del, er at klubben nå har alt i egne hender før siste serierunde hjemme mot Middlesbrough på søndag.

90:Liverpool vinner 4-0.

89:Adam Lallana bytter med Marko Grujic.

89:Philippe Coutinho bytter med Ben Woodburn.

86:Daniel Sturridge bytter med Lucas Leiva.

84: Snodgrass skyter like over på volley.

79: Ayew bytter med Snodgrass.

79:Divock Origi skyter selv, men har Sturridge med seg i bedre posisjon når Liverpool kontrer.

76:Divock Origi scorer etter fem målløse kamper. Flere farlige muligheter for LIverpool før ballen havner på foten til Origi. Sturridge startet angrepet med å knuse Cresswell på høyresiden, la så tilbake til Lallana. Hans forsøk ble blokkert, og Wijnaldum bommet på ballen, men den havnet isteden hos Origi som lett kunne sette ballen i mål fra fem meter.

75:Mignolet sikker i feltet når Cresswell legger inn.

70:Coutinho skyter langt over på frispark fra rundt 20 meter.

69: Fletcher kommer spist mot mål, Mignolet redder.

67:Lanzini med frispark fra 20 meter, skuddet går over.

65:Divock Origi med et kjempeskudd i tverrliggeren.

63: Collins får gult kort for kjefting på dommeren.

62:Philippe Coutinho scorer sitt andre mål! Får ballen inne i feltet fra Wijnaldum og er iskald når han tar seg god tid og dundrer ballen i nettet fra 5 meter. Herlig! Scoringen kommer etter et godt angrep fra LIverpool. West Ham-spillerne er imidlertid rasende fordi de ville ha straffe like før.

57:Der sitter den igjen. Philippe Coutinho gjør alt selv etter at han får ballen når Wijnaldum smeller ballen i tverrliggeren. Coutinho dribler seg fri og setter ballen forbi Adrian. Nydelig av brasilianeren.

55:Sturridge med langt innlegg mot bakerste stolpe nå, der dukker Can opp men tyskeren får ikke ordentlig treff på avslutningen.

54: Fonte bytter med Fletcher.

54: Calleri bytter med Feghouli.

52:Sturridge finner Origi med en fin gjennombruddspasning. Belgieren skyter inn foran mål, men Sturridge når ikke fram til å styre inn ballen.

50: Fernandes får gult kort etter en takling på Coutinho.

47:Liverpool med tre store sjanser på rad i starten av omgangen. Først med langskudd fra Origi, så på en retur ved Sturridge og like etter det hadde Lallana et godt skuddforsøk.

46:Liverpool tar avspark i den andre omgangen.

West Ham startet omgangen med størst aggressivitet, men det bølget etter hvert mye fram og tilbake og med brukbare sjanser til begge lag.

Byram hadde den første store sjansen etter sju minutter, men skuddet alene med Mignolet gikk utenfor. Tre minutter seinere headet Joel Matip på undersiden av tverrliggeren på corner for Liverpool.

Klopps mannskap kom etter hvert bedre med i kampen, fikk roet ned tempoet og holdt på ballen.

Etter 35 minutter kom også den forløsende scoringen ved Daniel Sturridge.

Coutinho viste fram sin briljans og utrolige touch, da han spilte fri Sturridge med en vanvittig gjennombruddspasning fra egen banehalvdel.

Sturridge luktet muligheten, kom seg fri, fintet keeper og satte ballen i nettet.

Helt på slutten av omgangen fikk West Ham en gigasjanse til å utligne på corner.

Ayew fikk to forsøk på bakerste stolpe. Han satte først ballen i stanga, og så satte han også returen i stanga.

Dermed kan LIverpool-fansen puste lettet ut til pause i hvert fall.

45:Pause.

44:Gigasjanse til West Ham, Ayew setter ballen i stolpen to ganger på rad etter corner.

42:Matip er først på nok en corner, og header over.

39:Origi leger inn foran mål, hjemmelaget klarerer til corner. Matip får hodet på ballen, men utenfor.

36:Den scoringen satte fyr på Liverpool-fansen på tribunen.

35:JAAAAAAA! Daniel Sturridge scorer etter å ha blitt spilt fri av Coutinho med en vanvittig gjennombruddspasning. Finter keeper og setter ballen i mål.

34:Milner får skuddmulighet fra 20 meter, men bommer helt på ballen.

32:Daniel Sturridge skyter fra hjørnet av 16-meteren, men skuddet går en halv meter utenfor.

30:Sturridge får en god mulighet når han uventet får ballen på 25 meter, men blir stoppet.

30:Milner med en merkelig pasning framover, hvor ingen Liverpool-spillere befinner seg.

28:West Ham blir avblåst for offside på Ayew etter at de bryter gjennom LIverpools forsvar.

26:Coutinho avslutter fra yndlingsposisjonen, men ballen går over.

26:Liverpool med en god kontringsmulighet når de kaprer ballen rett foran egen 16-meter, men angrepet går altfor tregt.

24:Coutinho med en ball mot Milner, men han klarer ikke ta imot og ballen går til innkast for hjemmelaget.

23:Milner får ballen fra Lallana, finter West Ham-forsvaret opp på tribunen før han avslutter. Skuddet ikke like elegant, og Adrian redder.

19:Divock Origi blir liggende å ta seg til beinet etter en stempling fra Fonte. Kommer seg etter hvert på beina igjen.

16:Milner bryter et West Ham angrep, spiller Sturridge fri, men han blir avblåst for offside.

15:Lallana prøver å finne åpninger på høyrekanten, ballen kommer etter hvert til Coutinho som fyrer løs fra langt hold, men Adrian holder.

12:Nå er det West Ham som har en stor sjanse, men Mignolet redder mesterlig forsøket fra Fernandes.

10:Joel Matip header ned i bakken og ballen spretter på undersiden av tverrliggeren etter en god corner fra Coutinho. Så nære for Liverpool.

10:Coutinho med en god ball til Lallana på hjørnet av 16-meteren. West Ham bryter og Liverpool får kampens første corner.

9:Sturridge spiller fint til Lallana i feltet, men West Ham bryter.

9:Daniel Sturridge med dagens første skudd for Liverpool, men det går rett på keeper fra 17 meter.

7: Byram med en kjempesjanse for West Ham, får ballen fra Calleri og er helt alene på høyresiden av 16-meteren. Skuddet alene med Mignolet går heldigvis utenfor.

5:Cresswell kommer seg forbi Clyne og legger inn, Mignolet fint ute å snapper ballen.

4:Liverpool ser ut til å starte med en diamant, med Origi og Sturridge på topp, og Lallana i offensiv midtbanerolle.

4:Wijnaldum mister ballen på midtbanen, etter at han blir omringet. Mer aggresiv åpning av West Ham enn Liverpool så langt.

3:Liverpools første visitt stoppes av Collins.

2:West Hams angrep avsluttes ved et innlegg som går ut.

2:Milner header unna et innlegg inn i feltet.

1:Clyne stopper Cresswell som utfordrer på venstrekanten.

1:West Ham tar avspark på London Stadium.

Kampen mot West Ham vil være den første av to «finaler» for Liverpool i kampen om å sikre en topp fire-plassering i Premier League, og dermed Champions League-spill neste sesong. Med seiere fra både Manchester City og Arsenal lørdag, må Liverpool vinne for fortsatt kunne sikre inn topp fire på egenhånd.

Roberto Firmino er dessverre skadet, og ikke tilgjengelig for dagens kamptropp.

Kampstart er 15.15 og kampen vises på TV 2 Sport Premium.

Liverpools lag: Mignolet, Clyne, Matip, Lovren, Milner, Can, Wijnaldum, Lallana, Coutinho, Origi, Sturridge. Reserver: Karius, Moreno, Grujic, Alexander-Arnold, Lucas, Klavan, Woodburn.

Les all statistikk før kampen her

Vurdert av Lars Frøsland

Mignolet 7Trygg i feltarbeidet og solid på West Ham sin få avslutninger.
Clyne 7 Bedre fra Clyne i dag, som leverer en solid match, og er flink til være spille støtte til sine lagkamerater.
Matip 7Hakket bedre enn sin forvarskollega, og kommer seg til flere store sjanser på dødball. Dersom han finjusterer siktet, vil han være en viktig ressurs på offensiv dødball i fremtiden.
Lovren 7Litt utrygg på West Hams supersjanse i første omgang, men gjennomfører en solid kamp på London Stadium.
Milner 6Spiller en rotete første omgang, men løfter seg i andre omgang. Burde utnyttet sjansene sine bedre.
Can 8Veldig flink til å stoppe West Hams kontringsforsøk, og i dag viste han seg fra en solid, defensiv side. Tyskeren er i langt bedre form, nå som han er helt skadefri.
Wijnaldum 7Spiller seg opp fra de siste kampene, men er fortsatt et stykke unna formtoppen. Er heldig som ikke får straffe mot seg på 2-0, og like før Liverpool satte inn dagens trejde scoring. Er positivt involvert på de to siste scoringen, og bidrar således til at Liverpool sikrer tre poeng.
Lallana 7Engelskmannen prøver, men lykkes ikke særlig i dag. Han jobber utrettelig, men løpingen gir ikke de resultatene han nok ønsker seg.
Coutinho Liverpools beste9For en kamp av brasilianeren! Først serverer han en utsøkt målgivende pasning til Sturridge, før han selv fikser både 2-0 og 3-0. Igjen viser han seg frem som Liverpools beste spiller, og i dag er det enkelt å kåre ham til dagens mann!
Origi 6I første omgang er han omtrent helt borte, men spiller seg opp i andre omgang. Han scorer, men viser svak vurderingsevne når han ikke spiller til Sturridge i en to mot én-situasjon. Andreomgangen var et løft, for en spiller som har slitt stort i det siste.
Sturridge 8Endelig spilte Liverpool med en spiss, som liker seg i boksen igjen. Han var kanskje ikke dagens beste spiller, men likevel den som betydde mest for den taktiske triumfen på London Stadium. Sturridge setter 1-0 mesterlig, og er «på» og positiv i en rekke situasjoner.
Leiva 0Kommer inn sent og får utrettet lite.
Woodburn 0Kommer inn sent og får utrettet lite.