-Ajax-kampen god reklame for fotballen

Houllier fornøyd med pasningsspillet. Hvorfor Kewell spiller på høyre. Kewell glad for å være tilbake. Skryt til Gerrard. Endringer mot Gala. Ajax-manageren roser Liverpool.

Gerard Houllier synes det målløse oppgjøret mot Ajax var flott reklame for fotballen. Han peker på at begge lag viste godt pasningsspill og bra bevegelse. "Dette var god publisitet for fotballen siden det var en underholdende og spennende fotballkamp. Begge lag ønsket å score og det kunne ha gått begge veier. Jeg nøt av å se kampen og var fornøyd med pasningsspillet vårt og de sjansene vi skapte. Det er fremdeles et par ting vi trenger å jobbe med, men kampen kunne gjerne ha endt 4-4. Noen 0-0-kamper er kjedelige, men denne var god reklame for fotballen. Jeg liker Ajax og måten de spiller fotball på, med fint pasningsspill og god bevegelse. Vi har fortsatt et ungt lag og vi trenger fortsatt tid til å utvikle oss. Jeg nevnte det alt for to år siden og det står jeg fortsatt ved. "

Houllier benyttet Kewell nok en gang på høyre kant, mens Diouf for anledningen spilte på venstre Om det taktiske valget og Kewells comeback hadde han følgende å si: "Jeg forsøker Kewell på forskjellige plasser og i øyeblikket liker jeg ham i posisjonen ute til høyre. Han kan utfordre og skaper problemer for forsvarerne når han går innover på banen.  Han trenger kamptrening og det var derfor jeg presset han helt fram til slutten av kampen, slik at han kunne få det. Han er svær talentfull og viste fine ferdigheter i kveld. Jeg er fornøyd med hvordan han gjennomførte kampen. Jeg bare eksperimenterer og prøver ut forskjellige ting, og jeg kommer til å gjøre endringer til kampen på søndag." 

Kewell er svært anvendelig og assistent-manager Phil Thompson synes det bare er positivt: "Han kan spille på venstre, på høyre, bak spissene eller helt fremme. Han kommer helt klart til å bli en viktig spiller for oss. Vi kommer til å fortsette med å la folk og lag gjette seg til hvor han kommer til å spille!"

Harry Kewell spilte 73 minutter og innrømmer at han var glad for å være tilbake etter å ha gått glipp av turen til Fjerne Østen grunnet ankelskade: "Jeg følte bra. Jeg så fram til å komme meg igjennom kampen. Det var skuffende å gå glipp turen til Østen, men guttene har vært storartete og ønsket meg velkommen tilbake i laget. Det er opp til manageren å avgjøre hvor jeg skal spille og jeg nyter vært minutt jeg får.

Sjefen ga ros til Steven Gerrard, som ikke var 100% frisk: "Stevie gjorde det bra fordi han egentlig var forkjølet. I rettferdighetens navn ville jeg ikke ha benyttet ham, men Igor Biscan og Bruno Cheyrou hadde lettere skader så jeg hadde ikke særlig andre valg.  Jeg kommer til å gjøre flere endringer mot Galatasaray."

Ajax-manager Ronald Koeman hyllet Liverpools defensive kvaliteter: "Liverpool er et godt lag. De forsvarer seg godt og har mange spillere bak ballen, og til tider var det svært vanskelig å bryte igjennom. Vi holdt fantastisk bra på ballen i første omgang, og vi hadde fire eller fem gode sjanser til å score i kampen  Det var en svært god fotballkamp, det eneste negative var at scoringene uteble."

I den andre kampen i turneringen slo Inter Galatasaray 3-0. Med seks poeng, tre poeng for seier og et bonuspoeng for hvert scorede mål, er Milano-klubben nå favoritter til å vinne turneringen. Tabellen etter at alle kampene har spilt en kamp hver;

 

S

 

V

U

T

 

Mål

 

P

 

TOT

Inter Milan

1

 

1

0

0

 

3-0

 

3

 

6

Ajax

1

 

0

1

0

 

0-0

 

1

 

1

Liverpool

1

 

0

1

0

 

0-0

 

1

 

1

Galatasaray

1

 

0

0

1

 

0-3

 

0

 

0