- Danny trives i Liverpool

Houllier bekrefter at årets spiller med årets mål forrige sesong blir på Anfield. Diouf og Diao kan miste åtte kamper. Usikker fremtid for Warnock. Cissé mot Basturk i semifinale.

Årets mål av Danny

Danny Murphy tilbakeviste i går spekulasjoner i pressen om at han vurderte sin fremtid i Liverpool FC, og i dag har Gérard Houllier blitt sitert på det samme:  - Danny har tre år igjen av sin kontrakt med Liverpool og han trives utmerket.  Danny ønsker seg ikke vekk.

Murphy ble på Liverpools offisielle hjemmeside kåret til årets spiller forrige sesong, og nå har leserne også bestemt at 26-åringen stod for årets scoring i 2002-03.  Fulltrefferen som avgjorde derbyet på Goodison fikk over halvparten av stemmene.  Deretter fulgte Dietmar Hamanns frispark mot Fulham, Murphy fikk også ”bronse” med langskuddet hjemme mot Leeds, mens John Arne Riise også kom blant de fire beste med fulltrefferen hjemme mot Arsenal i ligaen.

 

Afrikanere borte i en måned?

Slik vi skrev for halvannen uke siden vil El-Hadji Diouf og Salif Diao være opptatt med African Nations Cup i januar og februar.  Turneringen starter 24.januar, mens finalen spilles 14.februar.  Dersom våre afrikanere skulle nå helt til finalen med Senegal, mister man ligakampene mot Everton, Bolton og Manchester City.  I tillegg vil man være uaktelle for eventuelt 4. og 5.runde i FA-Cupen, samt semifinalene i Worthington Cup.  Bortekampen mot Tottenham i ligaen 17.januar kan også gå fløyten dersom Liverpools representanter må være med på landets forberedelser foran mesterskapet.  Turneringen bidrar også til at det er svært lite sannsynlig at Houllier har noen afrikanere på sin ønskeliste over transfermål foran neste sesong.

 

Warnock vil bort?

Det har vært rapportert at Gary McAllister hos Coventry ønsker å hente sin tidligere klubbkamerat Stephen Warnock på lån fra starten av neste sesong.  Warnock har et år igjen av sin kontrakt på Anfield, og det at Liverpool synes å vurdere et nytt utlån av 21-åringen kan være et signal om at man tviler på at hans fremtid er i den røde delen av Merseyside.  Skulle også Grégory Vignal komme tilbake fra Frankrike i bra form vil scouseren bli skjøvet ytterligere bak i køen om en plass på førstelaget.  Nettstedet The Liverpool Way sier at Warnock selv vurderer en permanent overgang allerede nå, dersom man får Liverpool med på å frigi hans kontrakt.  Ved siden av Coventry skal også Norwich og Crewe være interessert i den allsidige spilleren.

 

Frankrike møter Tyrkia

2-2 mellom Tyrkia og Brasil i Confederation Cup i går betyr at det er tyrkerne som Frankrike skal møte i semifinalen i Paris til torsdag.  Frankrike er interessante for Liverpools supportere siden duoen fra Auxerre, Djibril Cissé og Jean-Alain Boumsong, begge er linket tungt til mulige overganger til Anfield denne sommeren.  Av mer spekulerende art har også Yildiray Basturk uttrykt ønske om Liverpool som ny arbeidsgiver når han nå søker en overgang fra tyske Borussia Dortmund.  Han skal ifølge rapporter ha avslått et tilbud fra Celtic i håp om å få spille i Premier League.  Basturk er født og oppvokst i Tyskland, men spiller altså på det tyrkiske landslaget og hvor han var nest sist på ballen da Tyrkia scoret det viktige 2-1 målet mot Brasil.