- Jeg er snart tilbake

Det er den oppløftende beskjeden fra Dietmar Hamann. Oppsummering av liverpoolspillernes landslagsinnsats. Tap for ungdomslagene.

Allerede før sesongen ble det klart at Dietmar Hamann, en av Liverpools aller viktigste spillere, ville være ute en lang stund. Nå er han på vei tilbake, sier han selv.

- Jeg håper å kunne begynne å løpe igjen denne uka, for så i neste omgang å kunne trene med resten av gutta. Dessverre ble en reservelagskamp tidlig i november utsatt, feg hadde siktet meg inn mot den, men jeg vil uansett være spilleklar omtrent da, forsikrer tyskeren.

Også Danny Murphy starter trening igjen denne uka, og kan komme i betraktning allerede til helgas kamp mot Portsmouth.

EM-kvalifiseringen

Blant de mange røde som spilte avgjørende EM-landskamp i går, er det antagelig de engelske spillerne som har størst grunn til jubel. Etter en på mange måter turbulent uke, kjempet løvene seg til en imponerende 0-0 "seier" i Tyrkia. Det betyr direkte kvalifisering for Sven-Göran Erikssons menn.

Steven Gerrard ble kåret til Banens beste, og også Emile Heskey gjorde jobben sin i Michael Owens skadefravær.

For John Arne Riise er det kanskje også grunn til jubel, selv om det var Danmark som spilte Norge til VM ved å holde Bosnia til 1-1 på bortebane og selv om Nils Johan Sembs menn på ingen måte imponerte mot svake Luxemburg. 1-0 seieren hjemme betyr likevel at Norge får spille play-off. Det samme gjelder for øvrig Igor Biscans Kroatia, etter en 1-0 seier over gruppevinner Bulgaria.

Så heldige var dessverre ikke alle de andre landene med Liverpool-spillere på laget.

Polen med Jerzy Dudek, for eksempel, slo til med en sterk 1-2 borteseier mot Ungarn, men på grunn av Sveriges overraskende 1-0 tap for Latvia, er Polen ute av EM. Det samme gjelder Irland, som sendte Steve Finnan på banen i andre omgang. Det hjalp lite, det ble tap 2-0 for Sveits, som ble gruppevinnere. Stephane Henchoz kom på banen først i det nittiende minutt. Siden Russland samtidig slo Georgia, kapret de play-off-plassen på bekostning av Polen.

Tap for begge juniorlagene

Mens de fleste seniorene har vært i aksjon for sine landslag, har unggutta kjempet for klubbens ære. Dessverre uten særlige resultater å skryte av.

Under-17-laget tapte i går 0-4 hjemme mot Leeds, noe som var lagets første tap for sesongen. Trøsten får være at det er forbedring å spore siden sist sesong, da det ble tap 0-5.

Også U-19 gikk på en smell på Akademiet i Kirkby i går. Hele tre baller måtte keeper Paul Harrison plukke ut av målet. Da hjalp det ikke nevneverdig at Mark Smyth pyntet på resultatet.

- Wolves hadde åtte reservelagsspillere med, mens vi på vår siden var uten vår spiss Steven Gillespie, forklarte lagets trener John Owens.