- Så god som Zidane

Gerard Houllier sammenligner Harry Kewell med Zinedine Zidane. Ambisiøs Kewell god venn av Ian Rush.

- Harry Kewell er, på sin egen måte, like god som Zinedine Zidane, skryter Gerard Houllier, som er en god venn av "Zizou". Manageren minner om at Zidane også forlot sin første klubb, Bordeux, da han var 24 år gammel.

Men som for å lette litt på forventingspresset, legger han til.

- Zinedine er 30 og Kewell bare 24. Gi ham tid og han vil bli en utrolig spilller, spår Houllier.

Harry Kewell er en allsidig spiller, som kan spille så vel spiss som høyre og venstre ving, samt på venstre side i forsvaret. Og ikke minst: I rommet mellom midtbanen og spissene. Houllier har for første gang antydet hvordan han vil bruke sin nye juvel.

- Han er ikke akkurat en ren ving, han er mye mer enn det! Jeg vil bruke spilleren som det er best for ham selv og for laget. Det eneste jeg kan si sikkert er at han ikke skal være defensiv, han er en offensiv spiller. 

Ambisiøs australier

Det er lite å si på ambisjonsnivået til Liverpools nye spiller, Harry Kewell. Forleden sa han at han skal bli verdens beste spiller, og nå snakker han om sine ambisjoner på vegne av laget.

- Vi kan bringe tilbake de dagene som var da jeg som gutt så min landsmann Craig Johnston spille for Liverpool. Fansen skal få den suksessen de fortjener, nærmest lover Kewell.

- Alle prater om at jeg skulle spilt i Champions League, men jeg skjønner ikke problemet: Jeg skal da det etter hvert. I mellomtiden er det masse annet jeg kan glede meg over, som ligaen. Den er det meste spennende å vinne, mener australieren. 

God venn av Rush

Sommerens nest mest omtalte fotballspiller forteller samtidig at han ser fram til å møte Ian Rush igjen. Liverpools tidligere storscorer var viktig tidlig i karrieren til Liverpools forhåpentligvis fremtidige storscorer.

- Vi kom godt overens da jeg var fersk i Leeds og Ian var kaptein. Jeg gleder meg til å treffe ham igjen, sier Kewell. Ian Rush fungerer nå som en slags spisstrener i Liverpool.

PS: En annen 24-år gammel Liverpool-linket australsk ving har også fått sin drøm oppfylt: Brett Emerton gikk i dag fra Feyenoord til Blackburn for £2,5 millioner. Liverpool-linkede Hakan Yakin i Basel er også definitivt ute av bildet, da han nå skal signere en ny kontrakt med den sveitsiske klubben.