- Trenger ikke vingspillere

En av Liverpools mest klassiske vingspillere gjennom tidene, John Barnes, mener at dagens fotball ikke trenger tradisjonelle kantspillere. Durkin dømmer søndag.

Supporterne brukte mye av forrige sesong til å peke på Liverpools manglende breddespillere. Det gjorde laget vitterlig også, men den tidligere Anfield-favoritten, John Barnes, sier i et intervju med Echo at tiden bokstavelig talt har løpt fra de klassiske vingspillerne. – Det er slutt på den tiden hvor mange kunne ha råd til å la én mann stå på krittlinjen og vente på ballen. Fotball har utviklet seg mye og raskt de siste årene. Det finnes ingen typiske vingspillere lenger – den tiden er over! Lagene trenger imidlertid fortsatt bredde i spillet sitt, men utviklingen har tatt bort en del av de klassiske elementene fra ”gamle dager”. Barnes sier at backene er mer viktige og at bredden i dag helst opprettholdes ved at Kewell for eksempel gjør et løp mot venstrekanten.  Barnsie, som nylig aksepterte et tilbud om bli ny ankermann på Channel Fives fotballsendinger, tror i likhet med Houllier at Liverpools nummer 7 kan spille i flere posisjoner på midtbanen. Han understreker imidlertid viktigheten av at Kewell får en fast rolle på laget – og at det ikke varieres for mye med oppstillingene. – Det viktigste slik jeg ser det, avslutter Barnes, er at Liverpool finner et fast system og at spillerne blir fortrolige med formasjonene.

 

Den rutinerte Paul Durkin skal dømme morgendagens oppgjør mot Aston Villa. Durkin har dømt i Premier League siden oppstarten i 1992 og er med sine 45 år den eldste dommeren i eliteserien i England.