Avisene: LFC og Leeds enige om overgangssum for Kewell?

Ifølge den engelske avisa The Independent skal Liverpool og Leeds i løpet av helgen ha kommet til enighet om en overgangssum på £6 millioner for Harry Kewell. De røde skal ha tilbudt australieren en ukelønn på £60,000.

Leeds og Liverpool skal ha blitt enige om en kjøpesum på £6 millioner pund for Harry Kewell, og spilleren vil bli tilbudt en kontrakt med Liverpool der ukelønnen skal ligge på hele £60,000. Dette ifølge den engelske avisen The Independent. Avisen hevder at Liverpool kom med et formelt tilbud til Leeds i løpet av helgen, og alt tyder på at en overgang er nært forestående, selv om dette ikke er bekreftet fra offisielt hold ennå.

Både Arsenal og Chelsea har hatt sterke følere ute etter spilleren de siste ukene, og ryktene vil også ha det til at Kewell har avslått et tilbud fra Manchester United etter først å ha nektet å prate med Alex Ferguson & Co! Dersom dette stemmer, vil Kewell allerede før han har spilt en eneste kamp for Liverpool ha skaffet seg en ekstra stjerne i margen hos klubbens supportere!

The Independent mener en av årsakene til at overgangsummen nå blir på "bare" £6 millioner er at Leeds står i fare for å tape penger, i og med at AS Roma er i ferd med å trekke seg fra en mulig overgang for Olivier Dacourt, som sist sesong spilte på lån for italienerne.

Ifølge BBC kommer imidlertid ikke Kewell-overgangen til å bli fullført før senere i uken, i motsetning til i dag eller i morgen slik enkelte engelske aviser har hevdet i det siste.

Le Tallec og Sinama-Pongolle definitivt klare for Anfield

Foruten at Kewell nå ser ut til å være på vei til Anfield, ble det i går kveld også endelig bekreftet at de to unge franske stjerneskuddene Antony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle vil starte preseason trening med Liverpool denne uka, etter at de forlot Le Havre i går.

Det har hersket litt tvil om Gerard Houllier ville kalle tilbake de to franske ungguttene eller låne de ut til en annen fransk klubb, etter at det ble klart at Le Havre måtte ta det tunge steget ned fra den franske toppdivisjonen. Nå har imidlertid Le Havres president Jean-Pierre Louvel bekreftet overfor den franske avisa L’Equipe at duoen definitivt vil spille sin fotball på Anfield neste sesong.

Det ryktes at det er den ferske FIFA-regelen om at en spiller kun kan skifte klubb en gang per sesong som gjør at Liverpool ikke tar noen sjanser, men altså velger å hente inn de unge franskmennene allerede nå. Det er ventet at duoen vil slutte seg til Liverpools førstelagstropp for preseason trening så snart alle formaliteter er unnagjort med hensyn til overgangene.