Babbel på vei til Blackburn?

Rapporter tyder på at Markus Babbel er på vei til Blackburn. Chelsea sliter med å få Mutu spilleklar i tide.

Nettstedet The Liverpool Way hevder at Markus Babbel er på vei til Blackburn på free transfer.

Graeme Souness skal i går ha uttalt at han er i diskusjoner med en forsvarsspiller i toppklasse, og at han håper å kunne sluttføre overgangsforhandlingene i løpet av et par dager. Nettstedet mener altså å vite at Babbel er forsvarsspilleren Souness er i ferd med å sikre seg.

Tyskeren kom til Liverpool på en Bosman-overgang i år 2000, hadde en eksepsjonelt gode første sesong i den røde trøya, og var en uhyre viktig spiller i lagets treble-suksess. Men så ble høyrebacken rammet av sin mye omtalte muskelsykdom, og mistet en hel sesong for Liverpool påfølgende år. Come-backet i fjor var heller ikke særlig vellykket. Babbel klarte aldri å spille seg inn på laget igjen, og et par episoder der han ble utvist for reservelaget gjorde at han falt i unåde hos manager Houllier.

Linken til Blackburn kommer kort tid etter at tyskeren ble linket til Manchester City, men det virker nå som en tidligere Liverpool-spiller (Souness) har slått en annen (Keegan) på målstreken i kampen om den tidligere tyske landslagspillerens signatur. I alle fall om vi skal tro The Liverpool Way.

Et annet nettsted, Walk On, bringer også samme historien, i tillegg til at de hevder at Gerard Houllier i går slo fast at Babbel ikke figurerer i hans førstelagsplaner for den kommende sesongen. Dette bygger de på følgende uttalelse fra Houllier: "Jeg kan ikke garantere Markus en førstelagsplass i hver eneste kamp. Alt jeg vet er at han ser ut til å være tilbake til sitt beste. Jeg vet ikke om han vil forlate klubben, og om noen andre klubber er villig til å betale for han. Han var en innflytelsesrik spiller for oss i sin første sesong, men jeg trodde ærlig talt ikke at han skulle komme tilbake til det nivået. Men han returnerte fra sommerferie som en helt annen spiller enn den som avsluttet fjorårssesongen."

Walk On argumenterer også med at tyskerens ukelønn i regionen  £40-50 000 er hovedårsaken til at Houllier ikke vil stå i veien for en gratis-overgang til Blackburn.

Tabloidavisen The Mirror hevder at Babbels agenter i går satt i forhandlinger med Liverpools Chief Executive Rick Parry, i håp om å få istand en pay-off avtale for Babbels gjenstående kontrakt med Anifeld-klubben. Avisen hevder at Liverpool ønsker å kvitte seg med Babbel for å frigjøre lønninger som kan være med på å finansiere et kjøp av Valencias sterke forsvarsspiller Roberto Ayala. En link som Liverpool FC forøvrig allerede har gått ut og dementert.


Blir Mutu spilleklar?

Chelsea kjemper mot tiden og italiensk byråkrati for å få sin nye spiss, Adrian Mutu, spilleklar til morgendagens kamp på Anfield. Rumeneren, som kostet londonerne £15,8M fra Parma, har fått arbeidstillatelsen i Storbrittannia innvilget allerede, og trente med sine ny lagkamerater allerede torsdag kveld. Men arbeidstillatelse i seg selv er ikke nok, og nå er det italiensk byråkrati som ser ut til å forhindre den rumenske landslagsspissen i å spille på Anfield.

Det er såkallt "bank holiday" weekend i Italia denne helgen, og dette førte i alle fall til komplikasjoner for Chelsea når de prøvde å få frigjort spillerens internasjonale lisens i går. De første rapportene gikk ut på at Chelsea hadde misset en siste tidsfrist for dette kl. 17.00 i går ettermiddag, men FA har nå bekreftet at Chelsea har tiden helt fram til avspark på søndag til å få orden i papirene. Så spørs det da om en styrtrik russer har slagkraft nok til å få de italienske fotballmyndighetene til å ordne papirene i rekordfart selv om det er frihelg i landet.