Biscan starter mot Everton

Houllier avslører at Biscan spiller midtstopper mot Everton. Malbranques agent bekrefter ryktene. Owen på tiårets engelske lag. Liverpool-kamp kåret til tiårets kamp. Patrik Berger til engelsk klubb?

Igor i startoppstillingen
Igor Biscan vil bli gitt en nøkkelrolle mot Everton lørdag. Gerard Houllier bekreftet i dag at den kroatiske forsvareren vil vikariere for en suspendert Sami Hyypiä på Goodison Park. Stephane Henchoz har ikke greid å bli fullt restituert etter leggoperasjonen. Han håpet på å bli klar til reservekampen mot Manchester City i morgen, men det viser seg at han heller ikke rekker den. Selv om han skulle forbedre seg kraftig over de neste dagene vil kampen mot David Moyes' elever komme for tidlig.

Gerard Houllier sa i dag at han allerede har bestemt seg for å satse på Igor Biscan. 25-åringen kom inn i midtforsvaret mot Manchester United da Sami Hyypiä ble utvist på Old Trafford. Han viste bra takter der, selv om han forårsaket et unødvendig straffespark. Houllier ser en framtid i backrekka for spilleren han kjøpte fra Croatia Zagreb for £5.5M. Totalt har han spilt 43 kamper og scoret et mål siden overgangen i desember 2000. Opprinnelig kom han som midtbanespiller, men har spilt midtstopper denne sesongen for reservelaget og i samme posisjon i de siste kampene han har spilt for førstelaget.

"Det er en stor kamp for Igor, men han skal spille. Jeg har tro på ham. Alle som har sett han spille midtstopper denne sesongen vil kjenne til kvalitetene hans. Han spilte mot Manchester Utd, Southampton og Ipswich og var god. Han er hurtig, sterk og har ferdigheter til å spille i den posisjonen. Det er uheldig at Stephane ikke rekker derbyet. Vi sjekket formen hans om det var mulig å spille for reservene i morgen," sier Gerard Houllier.

Uten begge de faste midtstopperne vil det være et uerfarent midtstopperpar som entrer Goodison Park. Djimi Traore og Igor Biscan har spilt svært lite sammen på førstelaget.

Agent bekrefter Liverpool-interesse
Steed Malbranques agent har bekreftet at Liverpool ønsker å kjøpe midtbanespilleren til sommeren. Frederic Dobraje innrømmer at 23-åringen sannsynligvis vil forlate London-klubben etter sesongen og at Liverpool er en av klubbene som har vist interesse.

"Steed føler seg sterkt berørt av at Jean Tigana ikke får fortsette som manager, og det er årsak nummer en til at han kan forsvinne. Årsak nummer to er at han ønsker å utvikle seg som fotballspiller og komme på det franske landslaget. Gerard Houllier er interessert i Steed fordi han er en ung spiller, og Liverpool er bedre enn Fulham. Det er logisk. Steed liker Liverpool fordi det er et godt lag med veldig gode spillere og har en stor historie som klubb. Liverpool er en mulighet og det vil bli et bra lag for Steed, men det er også andre klubber i Premier League og klubber i Frankrike som er interessert i han. Det er i øyeblikket for tidlig for Steed å bestemme seg for hva han skal gjøre, men det blir trolig mer informasjon om hva som kommer til å skje i løpet av få uker, " uttaler agenten Dobraje.

Premier League 10 år feires med diverse utmerkelser
I forbindelse med at det har vært spilt ti sesonger av Premier League (1992/93-2001/02) har folk fått mulighet til å stemme frem ulike kandidater til ulike utmerkelser. Tiårets kamp gikk til Liverpool-Newcastle 4-3 fra april 1996, mens Michael Owen og Paul Ince (for sin tid i Manchester U og Liverpool) kom på tiårets lag for engelske spillere.

Patrik Berger med tilbud fra engelske klubber
Tsjekkerens kontrakt går ut etter sesongen og agenten Barry Silkman sier at Patrik Berger har fått tilbud fra fem engelske klubber. "Vi skal snakke med fem klubber i neste uke. Det er et par i Midlands, et par i London og en annen sør for London. Vi har tilbud liggende på bordet, men vi skal fortsette å forhandle," utdyper Silkman. Noen tyske klubber har allerede vist interesse for midtbanespilleren. Patrik Berger kom fra Borussia Dortmund i 1996 og har scoret 35 mål på 195 kamper for de røde.