Blank Liverpool-skjerm

Etter en TV-fri påskehelg for røde supportere blir heller ikke bortekampen mot West Bromwich sendt førstkommende lørdag. Canal+ forklarer hvorfor.

Everton-Liverpool er en klassiker på fotballkartet, men sist lørdag var likevel valgmulighetene på Canal + Middlesbrough-Arsenal eller Manchester United-Blackburn.  Det var noe mange supportere med tilknyting til Liverpool hadde vanskelig for å svelge, kanskje også fordi man sendte det innbyrdes oppgjøret mellom topplagene Arsenal og Manchester United bare tre dager tidligere.

 

Vi spurte Nina Engh hos Canal+ hvorfor det ble slik?

- Vi hadde ikke noe valg.  ITV, som plukker ut kamper på lørdager, valgte å prioritere kampen om ligagullet og dette var de to kampene vi ble tilbudt.

 

Vi kan skjønne at det er et sportslig argument å fokusere på tetstriden i forhold til kampen om en plass i Champions League, selv om lokalderbyet på Merseyside er noe helt spesielt på fotballkalenderen, men det er verre å forstå hvorfor man ikke kan sende West Bromwich-Liverpool nå til helgen.  Da spiller nemlig topplagene, og også de som kjemper mest innbitt for å unngå nedrykk, på andre tidspunker enn lørdag kl 16.00.  På Canal+ vises likevel Everton-Aston Villa, som etter de to tapene for de blå i påsken har svært liten betydning rent sportslig.

 

Hvorfor ble LFC utelatt nok en gang?

- Kampene som ble tilbudt denne gang fra England var Everton-Aston Villa og Chelsea-Fulham.  Nøyaktig hvorfor det ble slik kan jeg ikke svare på, men kanskje gjorde påskeprogrammet med kamp også på mandag at man måtte ta en avgjørelse før man visste at Everton hadde spilt seg ut av diskusjonen om en plass blant de fire beste.  Det er uansett noe vi bare må forholde oss til.  I tillegg skal Aalesund-Brann vises som Zap-kamp, slik at vi viser Chelsea-Fulham i opptak fra kl 17.55, mens altså kampen på Goodison Park går direkte på hovedkanalen fra kl 16.00.

 

Har dere fått mange klager på at Liverpool ikke ble vist?

- Det har vært adskillig med reaksjoner og alt har ikke vært like hyggelig.  Supporterne til Liverpool er de vi får desidert mest reaksjoner fra.  Vi setter faktisk pris på at man er engasjerte for sin klubb, og svarer gjerne på seriøse henvendelser, men de mailene som inneholder ren utskjelling med en rekke banneord blir slettet umiddelbart.

 

Har Liverpools supportere grunn til å klage, synes du?

- Det er faktisk blitt slik at til flere kamper vi sender, jo flere klager har vi fått.  Denne sesongen vil vi sende om lag 170 kamper fra England.  Det er om lag 50 kamper mer enn i fjor, og en tredobling av hva som tidligere var vanlig.  Ærlig talt så synes vi Liverpool totalt sett har kommet bra ut av dette.  I år er det to klubber som er blitt sendt oftere enn de fra Anfield, nemlig Manchester United og Arsenal, men Liverpool har da også vært på skjermen adskillige ganger.

 

Nina Engh krever å bli trodd på at hun synes det er hyggelig med reaksjoner fra engasjerte fotballfolk, men at en må forlange et lavmål av seriøsitet.  Det ønsker også vi i LFCSCSB å skrive under på.  Hev gjerne din røst, men vis samtidig den saklighet som vi gjerne vil at helrøde supportere skal være kjent for.