Blir Owen klar til Leeds?

Er Michael Owens skade verre enn antatt? Le Tallec starter likevel? Redknapp hyller Berger. Henchoz om skadene.

Houllier håper Owen blir klar til Leeds

Det er på det rene at Liverpool må stille uten Michael Owen på topp i morgen, men Gerard Houllier sier i dag at han har håp om at stjernespissen skal være klar til oppgjøret mot Leeds neste helg. Owen reiste ikke sammen med resten av troppen til sydkysten i dag, ettersom skaden han pådro seg mot Arsenal tar lengre tid å lege enn først ventet. St.Michael har kun vært i stand til å trene i gymsalen med et opptreningsprogram denne uka.

"Vi hadde et lønnlig håp om at Michael skulle bli klar til denne kampen mot Portsmouth, men det viste seg altså være i vel optimistiske laget. Skaden er nok litt verre enn vi først antok, men jeg krysser virkelig fingrene for at han kan spille mot Leeds", sa Houllier i dag.

Salif Diao, Dietmar Hamann, Jamie Carragher, Milan Baros, Danny Murphy og Bruno Cheyrou er alle uaktuelle til morgendagens match på Fratton Park, der både Liverpool og Porstmouth håper å finne tilbake til vinnerformelen. Liverpool har som kjent tapt sine to siste kamper i ligaen, men det står ikke bedre til med Portsmouth, som har tre strake tap på samvittigheten.

Portsmouth sliter for øvrig også med skadeproblemer før oppgjøret i morgen ettermiddag. Den russiske midtbanespilleren Alexei Smertin (på lån fra Chelsea) har et kneproblem, og spiller ikke. Han blir trolig erstattet av Tim Sherwood, ettersom Nigel Quashie ikke ser ut til å bli klar av sin kneskade heller. Dejan Stefanovic skal ha en sen test for å se om han kan spille etter en håndskade. Slår den testen negativt ut spiller trolig Hayden Foxe i hans sted.

Le Tallec i startoppstillingen likevel?

Vi skrev tidligere i dag at vi antok at Anthony Le Tallec ville være tilbake på benken i morgen. Nå når det synes klart at Danny Murphy ikke blir klar igjen kan imidlertid den unge franskmannen noe overraskende starte også på Fratton Park. Mange nettsteder spekulerer i ettermiddag i at Houllier vil starte med det samme laget som slo Olimpija Ljubljana.

Nyutnevnt kaptein Steven Gerrard er i alle fall mellom beundrerne av Le Tallecs talent.

"Han er fremragende å spille sammen med. Han sørger for å få ballen på bakken, og spiller fotball slik det skal spilles. Det var en stor kamp for han på onsdag, og jeg følte jeg klarte å hjelpe ham så godt jeg kunne som kaptein. Han er ennå ung, men forhåpentligvis vil han bli en stor spiller for Liverpool i fremtiden. Han scoret sitt første mål for oss på onsdag, og jeg er sikker på at det gir han selvtillit før møtet med Portsmouth, dersom han blir valgt til å starte", sier Steven Gerrard.

Kapteinen var også svært imponert over innhoppet til Le Tallecs landsmann og kompis, Florent Sinama-Pongolle.

"Han gjorde et utrolig bra innhopp, og viste at han er en spiller for fremtiden."

Redknapp hyller Berger

Motstanderlagets manager, Harry Redknapp, hyller på sin side en ex-rød før morgendagens kamp. Og da snakker vi selvfølgelig om Patrik Berger, som Redknapp hentet på fri overgang i sommer.

"Han er en av de beste midtbanespillerne i Premier League. Vi savnet han virkelig da han var ute et par uker med lyskeskade nylig. Men nå er han helt restituert igjen. For meg er han en fantastisk Bosman-signing, og når jeg hørte han kunne forlate Liverpool var jeg ikke sen om å prøve og få tak i han", sier Redknapp.

Berger spiller trolig fra start for Portsmouth i morgen, og vil således møte sine gamle lagkamerater til duell for aller første gang.

"Jeg vet at Patrik vil se fram til å møte Liverpool i morgen, og han er en av de som absolutt gjør oss istand til å slå de", avslutter Jamies pappa.

Vanskelig med skader

Liverpools solide midstopper Stephane Henchoz er som kjent spilleklar igjen etter skaden han pådro seg mot Aston Villa tidligere i år. Sveitseren innrømmer imidlertid at det tærer på kreftene og moralen å være så skadeforfulgt som han har vært det siste året.

"Det er ikke lett. I fjor var jeg gjennom to operasjoner, og jeg håpet at jeg ville slippe skader denne sesongen. Når jeg så pådro meg en ny skade bare etter et par kamper, følte jeg at uhellet forfulgte meg. Det har vært en deprimerende periode for meg, men jeg vet jo at skader følger med yrket. Derfor er det viktig å prøve og holde motet oppe. Jeg tror du blir fortere frisk igjen om du forholder deg positiv", sier han.

Henchoz har altså sett Liverpool fra sidelinjen en god del denne sesongen, og han synes at laget spiller bedre fotball enn sist sesong.

"Jeg tror også fansen synes det er mer spennende. Vi skaper mange sjanser, og vi lager mål. Vi har vært litt uheldige med et par resultater. Slik som mot Arsenal skulle vi ha avgjort kampen før pause. Jeg har imidlertid god tro på at resultatene vil komme om laget fortsetter å spille slik det har gjort så langt."


Sveitseren ser fram til morgendagens kamp, og mener at den gode forestillingen mot Olimpija vil gi spillerne selvtillit.

"Vi skulle kanskje ha gjort flere mål mot slovenerne, men forhåpentligvis ble disse spart til Portsmouth-kampen. Jeg ser Harry Kewell som en spillertype vi har manglet. I han har vi en spiller som både skaper sjanser og scorer mål. Jeg håper virkelig han fortsetter den gode trenden han er inne i mot Portsmouth."

Henchoz tror også at Steven Gerrard vil bli en god kaptein, som vil gå foran som et eksempel til etterfølgelse ute på banen. Og om det å møte Patrik Berger igjen, sier han følgende:

"Paddy er en kjernekar. Morgendagen vil bli spesiell for han som var i Liverpool så lenge. Vi gleder oss til å se Paddy igjen, men når alt kommer til alt er det å vinne kampen der nede det som er det viktige for oss. Vi er allerede ni poeng bak Arsenal og Chelsea, og det er ganske mye, så vi vet vi må vinne i morgen."