Canal+ bekrefter tv-kamper

Canal+ sender alle Sky-kampene. Stephen Warnock på vei til Coventry. Bud på Partridge. Færre landskamper for Senegal-duo. McManaman til Everton?

Canal+ har offentliggjort de første kampene
I går valgte Sky Sports ut fem Liverpool-kamper for tv-overføring, og nå er det også bekreftet at Canal+ viser disse. Canal+ har satt opp sitt foreløpige sendeskjema fram til og med 14.desember. Søndagskampene kl. 15.00 (PPV-kampene på Sky) vil bli bekreftet ved en senere anledning, og lørdagskampene kl. 16.00 bekreftes først tirsdagen i forkant (som tidligere). På lørdagene vil det også denne sesongen bli vist to kamper samtidig kl. 16.00, en på Canal+ og en på Canal+ Zap. Studiosendingene begynner imidlertid ikke før lørdag 20.september. Canal+ vil vise inntil 5 kamper i uken fra Premier League. Forrige sesong viste kanalen hele 163 kamper, og det vil bli vist minst like mange nå. Kommentatorer er Øyvind Alsaker, Kenneth Fredheim og Thor-Rune Haugen. På lista til Sky fram til og med 14.desember skal lagene vises følgende antall ganger: Manchester U 6, Arsenal 5, Liverpool 5, Newcastle 5, Blackburn 4, Chelsea 4, Manchester C 4, Aston Villa 3, Birmingham 3, Charlton 3, Everton 3, Fulham 3, Tottenham 3, Wolverhampton 3, Bolton 2, Leeds 2, Leicester 2, Middlesbrough 2, Portsmouth 2, Southampton 2.

Warnock på vei til Coventry - Reading interessert i Partridge
Ifølge nettstedet "The Liverpool Way" kommer Stephen Warnock til å undertegne en avtale med Coventry i neste uke. Etter det vi forstår handler det om en permanent overgang. 21-åringen har et år igjen av kontrakten med de røde og har har avslått en del tilbud fra andre Divisjon 1-klubber, inkludert Crewe Alexandra. Den Omskirk-fødte spilleren møtte Coventry-manager Gary McAllister i forrige uke og ble der fortalt at han vil bli førstevalget på venstrebacken, foran den tidligere Middlesbrough-spilleren Dean Gordon. McAllister er for tiden på trenerkurs, og avtalen vil først bli undertegnet når han returnerer til pre-season trening 1.juli. Crewe håpet å utnytte sitt kontaktnett i LFC for å sikre seg Warnock, og spilleren skal visstnok ha møtt Dario Gradi på tirsdag. Gradi trodde at en avtale var en ren formalitet, etter at Houllier hadde gitt klarsignal for en overgang, men Warnock hadde allerede bestemt seg for å satse på "The Sky Blues".  Warnock hadde fått gode anbefalinger av Richie Partridge som spilte mesteparten av sist sesong for Coventry. Nettopp Richie Partridge uttalte i går at han håpet å spille flere førstelagskamper kommende sesong. Men om det blir i den røde trøya er uvisst. Flere klubber ble imponert over vingens spill i Coventry sist sesong, og ifølge samme kilde har Reading kommet med et bud på spilleren. En eventuell overgang vil i så fall skje før sesongen sparkes i gang.

Færre kvalifiseringskamper for Diouf og Diao
Det afrikanske fotballforbundet har i samråd med FIFA bestemt seg for å slå sammen kvalifiseringene for African Nations Cup 2006 og VM i Tyskland samme år. Kvalifiseringsspillet vil bestå av fem grupper med seks lag i hver. Kun gruppevinnerne går til VM, mens de tre beste går til African Nations Cup i Egypt. Første kampene spilles i april neste år, mens trekningen finner sted i Paris på førstkommende fredag.

McManaman til Everton?
Steve McManaman har et år igjen av kontrakten med Real Madrid. Både Manchester City og Everton har kastet seg inn i kampen om hans signatur, hvis han nå bestemmer seg for å forlate Madrid-klubben. Det hersker usikkerhet rundt scouserens fremtid etter David Beckhams ankomst og Vicente Del Bosques avgang. Med en retur til England må den svorne Everton-supporteren regne med å gå ned fra £60000 til £20000 i ukelønn.