Didi klar i november?

Hamann på vei tilbake. Milne ambassadør for Englands landslag. Rush ny trener for Wales U17. Blair inn i stadion-debatten.

Hamann klar i november?

Liverpools midtbanegeneral Dietmar Hamann er nå snart klar til å gjenoppta treningen etter sin ankelskade som har holdt ham ute siden sesongstart. Dette er gode nyheter for Houllier og hans hardt skaderammede tropp, og sjefen håper at tyskeren vil være klar til å kjempe om en plass på laget i løpet av november måned: ”Didi bør være klar for løpetrening i løpet av neste uke. Han trenger å trene seg opp igjen før han kan bli skikkelig kampklar gjennom kamper på reservelaget. Da Didi så en spesialist ved sesongstart, fikk han beskjed om at han ville være ute i tre måneder, så han ligger godt an, og jeg tror han vil være klar i november.”

 

Gordon Milne representerer landslaget i Tyrkia

Tidligere Liverpool-spiller Gordon Milne har fått det ærefulle oppdraget å fungere som ambassadør for Englands landslag når de møter Tyrkia på bortebane i EM-kvalik neste lørdag. Milne, som var en av Shanklys første innkjøp, tilbragte flere år som manager i landet, og Istanbuls lokalbefolking kjenner ham godt etter hans periode i Besiktas. I et forsøk på å skape en vennskapelig forhold mellom de to landene, vil Milne og Lawrie McMenemy gjeste en rekke tilstelninger i forkant av kampen. Blant annet vil de være tilstede under kåringen av årets spiller i Tyrkia, og de vil  også besøke en skole for mindre priviligerte barn.

 

Rush med trenerjobb for Wales U17

Ian Rush har blitt utnevnt til ny trener for Wales U17 etter Peter Nicholas. Rush fikk jobben i hard konkurranse med folk som Kevin Ratcliffe og Clayton Blackmore. Rush er som de fleste også vet spisstrener på Anfield, men Gérard Houllier sier han ikke ser noe problem i at Rushie kombinerer de to jobbene. Spisslegenden har en måned på seg til forberedelser før hans lag skal i aksjon. Wales møter Aserbajdsjan (5/11), Georgia (7/11) og Tyrkia (9/11) i gruppe 11 i EM-kvalifiseringen for U17-landslag. Alle kampene spilles i Tyrkia. De to beste fra hver gruppe, pluss det beste tredjelaget vil gå videre til neste kvalifiseringsrunde, der de vil bli inndelt i sju grupper. Vinneren i hver av disse gruppene vil komme med i sluttspillet sammen med vertsnasjonen Frankrike.

 

Tony Blair blander seg inn i stadion-saken

Storbritannias statsminister Tony Blair har nå blandet seg inn i stadion-debatten, og han skal ha fortalt regionale politikere at de bør være forberedt på en lang debatt, og han skal ha sammenlignet denne saken med de seks og et halvt årene det tok ham å skape fred i Nord-Irland. I en tale for mer enn 300 parlamentsmedlemmer fra nordvest, snakket Blair om den store debatten som har skapt mye diskusjon og følelser i Liverpool by: ”Jeg ønsker NWDA lykke til i forsøket på å bringe Everton og Liverpool sammen for å diskutere en eventuell stadion-deling. Jeg brukte selv seks og et halvt år på arbeide med å skape fred i Nord-Irland, så jeg vet at disse tingene kan ta tid.” Denne kommentaren ble mottatt med applaus og latter. Blair ville ikke si noe om hvilken løsning han selv foretrekker, men han oppfordret partene til å diskutere saken. Hans sønn Euan er for øvrig en ivrig Liverpool-supporter og har vært tilstede på mange kamper på Anfield den siste tiden. Selv om begge klubbene nå har sagt seg villige til å være med på debatten, har ingen av dem gitt uttrykk for at de støtter en slik plan.