Diouf matchvinner for Senegal

El-Hadji Diouf scoret kampens eneste mål for Senegal. Tsjekkerne brukte ikke Vladi i helgen på grunn av en skade. Heskey og Murphy i aksjon for England. Le Tallec på benken.

Foran 50.000 elleville hjemmesupportere skåret El-Hadji Diouf kampens eneste mål da Senegal slo Elfenbenskysten 1-0 i Dakar. Målet kom ett minutt før slutt. Dette var faktisk hans første mål for klubb eller landslag siden mars! Kantspilleren har vært god for de røde denne sesongen, men har vært relativt tannløs foran mål. Etter jul skal Diouf ut i spill for hjemlandet sitt i African Nations Cup. Oppsettet er nå klart, og afrikaneren kan miste inntil syv kamper for de røde dersom Senegal kommer langt i turneringen.

Vladi skadet?
Jerzy Dudek spilte første omgang i Polens 4-3 seier over Serbia i går kveld. Han ble byttet ut, som avtalt på forhånd, i pausen og skal ikke være skadet. Litt mer usikkerhet er det rundt helsesituasjonen til Vladimir Smicer. Midtbanespilleren har gjort det til en lei vane å bli skadet mens han er på oppdrag for Tsjekkia. I kamprapporten fra helgens 5-1 seier over Canada står det at ”Stepán Vachousek spilte i stedet for skadede Vladimír Smicer”. Det er foreløpig usikkert hvorvidt det er snakk om en skade som kommer i konflikt med helgens kamp i Middlesbrough eller om det har valgt å hvile ham. Emile Heskey startet for England i den målrike kampen på Old Trafford i går ettermiddag. Han ble byttet ut på stillingen 2-2 i pausen etter å ha vært involvert i målet til Joe Cole. Danny Murphy fikk spille de siste femten, og var involvert i Englands beste angrep i andre omgang da han skjøt i nettveggen. Kampen i går var Heskeys 38. kamp for England.

Pongolle og Le Tallec på innbytterbenken
Djibril Cissé scoret begge målene for et forsterket Frankrike U-21 i 2-1 seieren borte mot Portugal. Spissen som mange tror ender opp på Anfield i løpet av sommeren, utlignet hjemmelaget ledelse i det 23. spilleminutt og scoret vinnermålet ni minutter senere. Diarra startet kampen, men ble byttet ut 13 minutter før slutt. Sinama-Pongolle kom innpå som et taktisk bytte på overtid. Le Tallec satt på benken som ubrukt reserve. I morgen spilles returoppgjøret i Frankrike.

Ny uavgjort for U-19
Lørdag spilte uavgjortspesialistene 0-0 borte mot Manchester United. U-19 har nå notert seg for 8 uavgjorte på 12 kamper denne sesongen. Etter en jevnspilt 1. omgang var United best de siste 45, men anført av en god England U-20 kaptein, David Raven, fikk vi med oss ett poeng hjem. Reservelagets Darren Potter og Robbie Foy spilte kampen fordi en del spillere ble spart FA Youth Cup kampen mot Gillingham i morgen kveld.