Diouf opprinnelig kantspiller

Diouf har vokst som spiller og menneske. Spilte på høyre kant i ung alder. Tro på CL-spill. Vi spiller bedre fotball nå. Målet er å spille som mot Manch Utd i ligacupfinalen hver gang.

El-Hadji Diouf hadde en vanskelig sesong i den røde trøya i 2002/03 etter £10M-overgangen fra Lens, men har nå endelig begynt å slå ut i full blomst.

 

- Jeg vokser både som person og spiller. Jeg har forandret på mange ting om meg selv og mitt spill siden jeg flyttet til England. Jeg er ulik nå fordi jeg måtte tilpasse meg en ny form for fotball og måten å spille på. Engelsk fotball er en blanding av alt av teknikk, fysikk og taktikk. Det var vanskelig for meg til å begynne med fordi da jeg ankom forventet alle at jeg skulle spille på samme måte som jeg gjorde i VM. Før mesterskapet var jeg ukjent, men etter det ventet spillerne på å møte meg og det ble lagt press på meg. I år er det forskjell. Jeg har mer selvtillit, fordi jeg forstår det engelsk spillet mye bedre. Som et eksempel har jeg lært å akseptere dommerens avgjørelser langt mer. Jeg tror når man er en utenlandsk spiller i England er det oftere vanskeligere å forstå hvor en avgjørelse går mot deg. Men i fotball må man alltid ha den riktige holdningen. Selvfølgelig finnes det stunder man ikke er enig i ting som går mot deg, men man har et ansvar å oppføre seg på riktig måte når man spiller for en klubb som Liverpool. Det er hva jeg vil gjøre, sier senegaleseren.

 

Det er flere elementer i spillet han er fornøyd med, men også flere han trenger å forbedre. Flere nettkjenninger er en av de tingene, men han tror at det har vært en del misforståelser rundt hva slags type spiller han egentlig er.

- Alle så kampen jeg spilte mot Frankrike i VM, da jeg spilte spiss. På grunn av det tror jeg at folk antok at det var min beste posisjon og at jeg var kjøpt for å score mål. Sannheten er at da jeg gikk igjennom fotballakademiet var jeg alltid høyre midtbanespiller. Jeg mener jeg har kapasitet til å spille i mange ulike posisjoner, så det er ingen problem for meg hvor jeg er plassert. Jeg tror jeg kan score mål, og som alle andre spillere like jeg å gjøre det. Men jeg har aldri hatt holdningen til typiske spisser som Michael Owen eller Alan Shearer. Spillere som det er lever for å score mål. Min holdning er ulik disse type spillere, fordi det gir meg samme glede dersom jeg skaper mål for mine lagkamerater som om jeg scorer selv. Jeg liker å score, men jeg tror det er like viktig å stå for assistene, sier Diouf.

 

22-åringen håper å starte en rekke av ubeseirede kamper, og ønsker at laget for belønning for spillet de har vist denne sesongen. Diouf tørr ikke engang å tenke på muligheten til å ikke spille i Champions League neste sesong.

- Jeg har stor respekt for Leeds. Det er en stor klubb. Men etter å ha tapt de siste tre kampene er vi desperate for å få en seier i morgen. Jeg har tro på at vi fremdeles kan kvalifisere oss for Champions League. Jeg liker ikke å se på tv og se alle de andre spillerne i turneringen istedenfor meg. Laget har forbedret seg i forhold til hvordan vi spilte sist sesong. Det har vært noe fremgang. Av ulike grunner går vi gjennom en dårlig periode med tanke på resultater. Likevel har vi fremdeles tro på våre evner til å oppnå mer enn vi har klart så langt. I finalen i Worthington Cup forrige sesong hvor vi fortjent beseiret Manchester United viste vi hvilket godt lag vi egentlig er. Det er referansen vi har satt oss og nivået vi alltid bør vise. Den dagen var det umulig å peke ut en enkeltspiller. Vi var alle gode. Spiller vi slik hver gang, vil vi ikke få problemer, avslutter El-Hadji.