Diouf vinner igjen? Rivaldo benekter rykter

Diouf er favoritt til å bli kåringen av Afrikas beste spiller. Rivaldo benekter overgangsrykter. Riise trente for fullt igjen.

El-Hadji Diouf er favoritt til å vinne kåringen av Afrikas beste fotballspiller – for andre året på rad. Liverpoolspilleren blir regnet som knapp favoritt foran sin landslagskollega Diop og egypteren Hossam. Bare to ganger tidligere har en spiller vunnet den prestisjetunge utmerkelsen to år på rad eller mer. Trofeet deles ut når ”Confederation of African Football” feirer seg selv under en sammenkomst i Johannesburg tirsdag. Diouf har bare scoret to mål (et av dem straffe) på de 15 siste landskampene – men blir sett på som et symbol på den fremgangen Senegal viste under VM.  Foruten kvartfinaleplassen i verdensmesterskapet kom Senegal også til finalen i African Nations Cup i 2002.

 

Rivaldo tilbakeviser rykter

Etter at engelske tabloider i helgen skrev utfyllende om Rivaldos angivelige ønske om spill i England og Liverpool F.C., tilbakeviser nå hovedpersonen selv det hele som løgnaktige rykter. På den offisielle hjemmesiden til Milan beskriver brasilianeren søndagens toppsak i ”News of the World” som ren løgn. – Jeg har ikke til hensikt å forlate Milan, og jeg har ikke en gang snakket med engelske journalister, uttaler 30-åringen som har hatt en variabel sesong i Italia. Sist gang jeg ble intervjuet av engelsk media var for flere måneder siden, og ikke engang da nevnte jeg noe om at jeg ville forlate Milan, avslutter 30-åringen.

 

Riise trente for fullt igjen

For første gang siden 13. mars gjennomførte John Arne Riise en fotballtrening igjen. Det er gode nyheter både for Norge og Liverpool. Nordmannen gikk en tøff stempling i venstre fot i den første kampen mot Celtic, og har ikke kunne trene skikkelig siden Celtic Park-kampen. Etter det vi erfarer var Riise svært tvilsom til et par av kampene etter oppgjøret i Skottland, og mot Leeds signaliserte han minst én gang at han ønsket å bli byttet ut. Han har imidlertid bitt tennene sammen og spilt med smerte – og det var derfor ikke overraskende at han måtte stå over gårsdagens trening. I dag trente imidlertid Riise for fullt med landslaget og regner med å spille kampen mot Luxembourg onsdag. – Jeg er klar for kamp uttalte John Arne til norske journalister da dagens trening var over.