Dudek forsvarer plassen

Før sesongstart var mange overrasket over at Dudek syntes å ha vunnet tilbake keeperplassen. To kampen senere nevner ingen temaet lenger. Til det har polakken vært for suveren.

- Jeg er ikke sikker på om vi er fornøyd med bare ett poeng fra gårsdagens kamp, sier Jerzy til Echo. Vi hadde flere gode muligheter til å score, men Sørensen gjorde mange gode redninger. Til slutt må vi likevel si oss fornøyd med det ene poenget, erkjenner en filosofisk Dudek.


Etter å ha spilt seg ut av laget før jul forrige sesong fikk han tilbake sjansen mellom stengene igjen etter Chris Kirklands langtidsskade. I løpet av sommeren har Kirky blitt restituert og mange trodde at engelskmannen kom til å ta over som målvakt. Om det var rutinen til Dudek som avgjorde vites ikke, men Houllier bestemte seg i hvert fall for å være lojal mot sin tidligere førstekeeper. Dudek løp derfor ut på banen mot Chesea forrige søndag, mens Kirkland satt på benken.

 

- Jeg har følt meg i god form i hele sommer og er selvsagt strålende fornøyd med at sjefen viser meg så mye tillit. Nå er det min tur til å bevise at jeg er god nok og ta godt vare på sjansen på best mulig måte. Mange spør meg om konkurransen med Chris. De fleste tror nok vi går rundt og skuler på hverandre på treningsfeltet. Slik er det ikke. Begge ønsker selvsagt å spille. Til tross for dette har vi likevel utviklet et nært vennskap, og vet begge at vi har en rolle å spille.

 

- Onsdag må vi vinne. Det er viktig å komme i gang på hjemmebane. Vi har mye å betale tilbake til våre trofaste supportere. Vinner vi de to neste vil nok gårsdagens poeng bli sett på som ett poeng tjent – i stedet for to poeng tapt. Vi lengter etter å komme i gang med poenginnhøstingen, avslutter Dudek.