Dudek om keeperduellen

Jerzy Dudek mener Houllier har et luksusproblem. Liverpool-Valencia direkte på nett. Intervju med Steve Finnan og Gregory Vignal.

Dudek i bra slag
Jerzy Dudek og Chris Kirkland går spennende tider i møte om hvem Gerard Houllier vil velge som sitt førstevalg i åpningskampen mot Chelsea. I dag uttaler polakken seg om managerens luksusproblem: "Det er trolig en hyggelig avgjørelse for manageren å måtte ta. Konkurranse om plassene finnes overalt på banen, så hvorfor skal det være noe annerledes med keeperplassen. Vi jobber begge hardt på trening og prøver å imponere sjefen. Det er en stor avgjørelse for ham å ta, men bare en av mange viktige avgjørelser han skal ta før han tar ut laget mot Chelsea. Ingen er garantert en plass på laget i Liverpool og det er slik det skal være. Alt jeg vet er at jeg føler meg bra, jeg føler meg skarp og jeg er klar hvis jeg blir valgt. Chris er en god venn av meg og vi ønsker hverandre alt godt. Det er flott å se ham tilbake i full form etter den alvorlige skaden han pådro seg sist sesong. Vi har begge spilt i treningskampene og begge har gjort det bra, men det er til slutt manageren som skal velge."

Valencia-kampen direkte på internett
For innbyggere utenfor de britiske øyer vil det være mulig å følge oppgjøret mot Valencia direkte på www.liverpoolfc.tv fra kl.16.00 lørdag 9.august, forutsatt at man har en såkalt e-season ticket. The Football league sesongåpner samme dag og UEFAs artikkel 48, om beskyttelse av den hjemlige fotballen, setter en stopper for utsendelse av bilder til folk bosatt i Storbritannia. Disse kan imidlertid se kampen i sin helhet fra kl.19.00, litt over en time etter kampslutt. Men alle har tilgang på direkte kommentering.

Intervju med Finnan og Vignal
Liverpoolfc.tv har i dag lagt ut det første eksklusive intervjuet med Steve Finnan etter sommerens overgang fra Fulham. Han uttaler at han så smått har begynt å finne seg til rette i Liverpool, og at han var der oppe et par ganger tidlig i sommer for ha ta seg en kikk rundt. . I øyeblikket bor han på hotell, og har heller ikke vært ute så mye. Men det er ingen tvil om at man blir tatt godt vare på og supporterne beskriver han som fanatiske. Å komme til Merseyside kan abslolutt ikke sammenlignes med det å komme til et fremmed land. Han har tidligere bodd borte fra London da han spilte for Notts County og Birmingham. Iren synes at spillerne er hyggelig, det er bare så synd at han har gått skadet og ikke fått muligheten til å trene med dem før nå. 27-åringen skryter av treningsfeltet som har alt av fasiliteter en spiller kan drømme om. Han har god kjennskap til klubbens fantastiske historie og han må nå regne med å skrive flere autografer enn i Fulham. Høyrebacken aner ikke hvilke andre klubber som eventuelt var ute etter ham, for så fort han hørte at Liverpool var interessert bestemte han seg for å gå dit. Finnan har spilt på Anfield tidligere og synes at atmosfæren der er meget god og har under disse visittene satt spesielt pris på at Liverpool-supporterne har hatt en hyggelig tone ovenfor bortelaget. Han ser frem til debuten, men ønsker ikke å forhaste seg med tanke på skaden, og er glad for at Christian Damiano nå er innlemmet i trenerteamet på Anfield. Damiano liker å utføre øvelsene på treningene med ball, noe spillerne er svært glade for, og besitter store fotballkunnskaper. Finnan snakker ikke med irsk aksent og forklarer dette med at han har bodd mesteparten av sitt liv i London. Han vet at konkurransen om plassene er stor, men ønsker å være del av et suksessfullt lag med mål om spill i Champions League og ta hjem et trofé hvert år. Han karakteriserer seg selv som en angripende høyreback som gir god støtte til midtbane og angrep.

Gregory Vignal sier til Official Site at han er svært glad for låneoppholdet i Bastia forrige sesong. Det hjalp 22-åringen å komme seg over skadeproblemene sine og fikk nødvendig med kamptrening etter å ha spilt 16 kamper for Korsika-klubben, noen han ikke ville ha fått i den røde trøya. Som ung spiller mener han det er viktig å spille regelmessig. Nå ser han frem til å fortsette karrieren i Liverpool. Franskmannen er svært fornøyd med hva han har bidratt med i treningskampene hittil og han jobber knallhardt på trening, men sier det er alt for tidlig å vite om han vil figurere i Houlliers startsoppstillingen i åpningskampen. Dessuten må han fortsatt jobbe med kampformen. Venstrebacken uttaler også at Harry Kewell er et meget interessant kjøp som kan gi laget flere valgmuligheter, blant annet som link mellom midtbane og angrep og avslutter med at troppen bør være god nok for å vinne ligaen.

Begge intervjuene finnes her;
Steve Finnan
Gregory Vignal