Dudek vokter buret på søndag

Gerrard Houllier har bekreftet at Jerzy Dudek vil stå i mål for Liverpool mot Chelsea på søndag. Dietmar Hamann tror han kan være tilbake før november. Galatasaray avviser Heskey-rykter.

Gerard Houllier har i dag bekreftet at Jerzy Dudek vil starte sesongen som Liverpools førstekeeper, og at han dermed også blir den som vokter buret i ligapremieren mot Chelsea på søndag.

Både Dudek og Chris Kirkland har vist gode taker i løpet av preseason-kampene, og det har hersket enn viss spenning omkring hvem av de to manageren ville velge som førstekeeper mot de blå fra Londons vestkant.

Houllier innrømmer at det har vært en vanskelig avgjørelse å ta, men avslører at det var det faktum at Dudek er en mer rutinert keeper som til slutt ble utslagsgivende.

"Det var et vanskelig valg å ta fordi begge våre keepere holder så å si samme standard og nivå. Men jeg kom til den konklusjon at Jerzy’s rutine vil være svært viktig for oss, og spesielt god å ha i den første kampen mot Chelsea", uttaler Houllier til Liverpools offisielle hjemmeside nå i ettermiddag.

"Jeg tror heller ikke at det er riktig overfor Chris at matchen mot Chelsea skulle bli hans første virkelige kamp etter å ha kommet tilbake fra en slik stygg kneskade. Dette er en kamp med virkelig nerve, og det ville ikke vært rettferdig overfor Chris å "kaste han til løvene" på en slik måte etter en så stygg skade", sier manageren under to døgn før seriestart.

Hamann tror han er tilbake tidligere enn først antatt

Dietmar Hamann håper å være tilbake på fotballbanen tidligere enn først antatt, etter sommerens operasjon på tyskerens skadde skinnlegg. "Didi" ble lagt under kniven etter at han fikk seg en kraftig smell under Liverpools preseason-tur til det fjerne Østen. De første meldingene fra legene gikk ut på at midtbanestrategen ville være borte fra fotballen i opptil 4 måneder, men nå kommer det altså mer optimistiske toner fra spilleren selv. Han både håper og tror han er tilbake før den tid.

"Jeg vil ikke datofeste noe come-back ennå, men jeg har god tro på at jeg vil være tilbake på banen tidligere enn legene først antok", uttaler tyskeren til Liverpools offisielle hjemmeside i dag.

"Jeg vil ikke begynne å spekulere i noen dato eller en bestemt kamp hvor jeg vil være tilbake ennå, men jeg er desperat etter å komme i gang igjen så fort som overhodet mulig", legger han til.

Klubbdoktor Mark Waller skal foreta en ny undersøkelse av Hamanns skinnlegg i neste uke, og spilleren selv håper da at han får beskjed om å ta av gipsen i løpet av et par-tre uker. Så snart det er gjort vil han returnere til England for å begynne lett opptrening i gymsalen igjen.

Hamann pådro seg skaden da han fikk seg et kraftig spark mot Hong Kong. Da troppen kom tilbake til England fikk han noen dager ekstra fri i håp om at skaden skulle lege seg selv. Slik gikk det altså ikke.

"Jeg reiste til München etter at vi kom tilbake, og da begynte jeg å føle enda sterkere smerter i leggen. Først trodde jeg ikke det var så alvorlig, og på det tidspunkt falt det meg i alle fall ikke inn at dette skulle stoppe meg fra å spille igjen ganske snart", forteller tyskeren.

Men da han oppsøkte lege fikk han snart beskjed om at skaden var mye mer alvorlig enn han selv trodde. Etter en såkalt MRI-test viste det seg at et bånd i nedre del av leggen var avrevet.

"Denne skaden har ingen sammenheng med leggskaden jeg slet med sist sesong. Det er en helt ny skade. Jeg kunne nesten ikke tro det, da jeg fikk den dårlige nyheten fra legen. Det er så frustrerende og skuffende når du har arbeid så hardt i pre-season, og så går det plutselig opp for deg at du ikke kommer til å være spilleklar til seriestart. Men nå håper jeg å være tilbake i lett trening igjen i løpet av en måned", sier han.

"Jeg fant det best å ta operasjonen med en gang når jeg fikk den dårlige nyheten, og nå er jeg allerede 3 uker inne i restitusjonsperioden. Stingene fra leggen ble fjernet allerede sist tirsdag, og når jeg om noen uker får gipsen fjernet for godt får vi se hvordan det går. Det har ingen hensikt å begynne å trene igjen for tidlig, så jeg vil oppholde meg i Tyskland i noen uker til da det ikke er mye jeg kan få gjort rent treningsmessig for øyeblikket", legger han til.

Hamann er selvsagt svært skuffet over at han ikke får med seg ligastarten, spesielt ettersom nyrike Chelseas stjernegalleri står på motsatt banehalvdel allerede i premieren.

"Ligastarten er alltid en spennende helg, og vi har fått en kjempeinteressant første match hjemme mot Chelsea. Jeg er oppriktig lei meg for at jeg ikke får spille denne matchen, men jeg er sikker på at de elleve utvalgte vil gjøre en god figur. Jeg er av dem som synes det er verre å se på at laget mitt spiller fotball enn å faktisk være på banen selv. Men jeg har ikke noe valg denne helgen, og jeg føler meg trygg på at gutta vil gi oss en god start på sesongen", avslutter tyskeren.

Galatasaray avviser Heskey-rykter

Det har den siste uken versert rykter i visse medier om at Galatasaray skulle være interessert i å hente Emile Heskey fra Liverpool. Dette har i dag blitt bryskt avvist av den tyrkiske klubben.

Både "Bruno" og Chelseas Jimmy Floyd Hasselbaink har vært linket til klubben, men en klubbtalsmann har i dag blitt sitert på at "disse avis-skriveriene om at Hasselbaink og Heskey skal være på vår handleliste er rett og slett ikke sanne".