Elleve spillere på landslagsoppdrag

Kewell trolig klar mot Villa. Finnan som kantspiller for Irland. Medjani var siste kjøp før overgangsfristen. Smicer om sin viktigste sesong noensinne. Ronaldo ønsket å spille for L'pool.

Hele 11 Liverpool-spillere kan komme til å være i aksjon i seks forskjellige privatlandskamper i dag.
England (Kirkland, Murphy, Gerrard, Owen) v Kroatia
Norge (Riise) v Skottland
Danmark v Finland (Hyypiä)
Sveits (Henchoz) v Frankrike
Estland v Polen (Dudek)
Sveits U21 v Frankrike U21(Diarra, Le Tallec, Sinama-Pongolle)
Flere av kampene går direkte på tv. Hvilke kanaler som sender ser dere her. England v Kroatia er også mulig å se gratis på internett.

Kewell trolig klar til søndag
Ifølge liverpoolfc.tv har Harry Kewell (akilles) fått kjenning med samme skade som holdt ham utenfor i to uker under pre-season, men han  forventes å bli klar til søndagens oppgjør på Villa Park. I skrivende stund har det ikke kommet noen offisielle uttalelser om Emile Heskeys ankelskade. Vladimir Smicer (kne), Bruno Cheyrou og Salif Diao (ankel) er alle regnet som tvilsomme for en plass i startoppstillingen på Villa Park, og med Dietmar Hamann ute til november har ikke Gerard Houllier råd til at flere pådrar seg smeller i dagens privatlandskamper.

Seier for "rusten" Finnan
Steve Finnan (bildet) spilte de første 66 minuttene for Irland på høyre midtbane før han ble byttet ut i gårsdagens kamp mot Australia. Phil Thompson satt ringside og kunne vel som alle andre konstatere at Finnan fremdeles ikke virket 100% kampklar. Irene seiret til slutt 2-1 på Lansdowne Road.

Carl Medjani sommerens siste kjøp
Gerard Houllier hentet inn Harry Kewell, Steve Finnan, Anthony Le Tallec og Florent Sinama-Pongolle i sommer at dermed var siste kjøp gjort før overgangsvinduet stenger 31.august. Så overrasket han alle med å signere stortalentet Carl Medjani foran nesa på flere storklubber. På spørsmål om dette var hans siste kjøp før overgangsfristen svarer Houllier et klart ja til "LFC Magazine".  Manageren sier ellers at han er utrolig fornøyd med å ha sikret seg forsvarspilleren fra St. Etienne. "Han er 18 år og er kaptein for U18-landslaget til Frankrike. Han er høy, sterk og god i lufta. Jeg har fulgt ham en stund."

Vladi om den viktigste sesongen i karrieren
Vladimir Smicer innrømmer at denne sesongen kan være hans siste mulighet til å vise hva han duger til. Etter sommerens innkjøp har konkurransen om plassene på laget blitt enda større. For å spille seg til en fast plass vet tsjekkeren at han må bli mer stabil. "Jeg vet at jeg ikke spilte godt sist sesong. Denne sesongen er det en utfordring for meg å prestere slik jeg gjorde under pre-season og bli værende i førsteelleveren. Sjefen har fortalt meg at han regner med meg og det er godt å høre. Jeg følte det bra i sommer inntil jeg ble skadet. Jeg ser frem til å bli bra igjen og komme tilbake på det nivået jeg var på for et par uker siden. Jeg bekymret meg over fremtiden min da Harry Kewell ankom, men synspunktet mitt nå er at den ekstra konkurransen vil sørge for at vi nivået på spillet vårt bedres. Jeg vet at denne sesongen er viktig for meg for å bevise hva jeg duger til, kanskje den viktigste sesongen i min karriere så langt. Jeg er snart 30 og i fotball vet man aldri hva som kommer til å skje. Jeg ønsker å spille godt og nyte denne sesongen. Jeg ønsker å bidra med noe for laget og bevise for alle at manageren gjør det riktige i å satse på meg. Det er min utfordring."

Ronaldo ønsket å spille for Liverpool
Cristiano Ronaldo ønsket å signere for Liverpool bare to måneder før overgangen til Manchester United. Den portugisiske tenåringen imponerte kraftig i de 30 minuttene han spilte mot Bolton lørdag. Under Toulon-turneringen i sommer var Phil Thompson til stede og fikk studert spilleren nøye. Da Ronaldo fikk høre om Liverpools interesse gikk han ut i pressen og ba om å bli kjøpt av Merseyside-klubben. "Det vil være en drøm for enhver spiller å spille for en klubb med slike tradisjoner som Liverpool. Jeg må håpe på at de kommer med et tilbud som er godt nok både for Sporting og meg. Vi får se hvordan ting utvikler seg." Liverpool fulgte ikke opp interessen og istedenfor kjøpte Alex Ferguson han for £12,24M, rekordsum for en tenåring.