En Liverpool-sønn vender hjem

Fowler vil for alltid bli husket som en Liverpool-sønn. Houllier har mange gode minner om Robbie. Rush mener fokus kun er på City-kampen. Slik fordeles tv-pengene.

Houllier om Fowlers "hjemkomst"
Manager Gerard Houllier uttalte i dag at Robbie Fowler vil bli tatt i mot som en sønn når han lørdag returnerer til Anfield, for første gang etter at han forlot klubben. Det vil bli et følelsesladet møte med den nåværende Manchester City-spissen. Franskmannen tror at The Kop nå vil benytte muligheten til å takke Robbie for hans 10 års tjeneste i den røde trøya, men at det i tillegg vil bli nærmest karnevalstemning i god støtte på tribunen i det klubben sikter mot deltagelse i Champions League for tredje sesong på rad. "Robbie vil alltid bli husket som en Liverpool-sønn, akkurat slik som hans nye manager Kevin Keegan blir. Når jeg tenker på Robbie, tenker jeg bare på positive ting. Han vil alltid være velkommen her, og når han kommer til Melwood vil både spillere og stab være glade for å se ham. Han var veldig populær blant staben, fansen og spillere. Jeg er sikker på at fansen vil gi ham en mottagelse slik de pleier når ex-spillere returnerer. Jeg liker det ved denne klubben.  Men i samme stund er jeg sikker på at de vil støtte oss enda mer, fordi de vet hva som står på spill. Jeg er sikker på at Robbie er den første til å erkjenne og forstå det. Det viktigste for oss er at vi vinner kampen," sier Houllier. Om spillerens opphold på Anfield sier Houllier følgende:" Det var synd at Robbie slet med så mange skader. Men når en spiller forlater klubben tenker man alltid på de positive sidene ved spilleren. Jeg kan huske han scoret i finalen i Worthington Cup mot Birmingham og senere i UEFA-cupfinalen mot Alaves. Noen dager senere nettet han også mot Charlton, noe som tok oss til Champions League. Det er mine minner om Robbie. Robbie er også en av de spillerne med en god porsjon humor og en av de ærligste spillerne jeg har hatt med å gjøre. Jeg kan virkelig ikke si noe negativt om Robbie og jeg er sikker på han ikke kan si noe negativt om klubben heller. Som jeg sa, han er som en Liverpool-sønn, men noen ganger i livet møter man det punktet hvor sønnen forlater huset," avslutter Houllier.

Rush: -City-kampen vanskelig nok
Ian Rush holder fast på at fokus er 100% på City-kampen. Mange har allerede begynte å snakke om den siste og helt avgjørende kampen mot Chelsea søndag 11.mai, som vil avgjøre begge lagenes Champions League-skjebne. "Ingen i Liverpool tenker lengre enn til lørdagens kamp mot Manchester City. Fansen snakker allerede om den avgjørende kampen mot Chelsea på Stamford Bridge. Men det er en tøff kamp denne helgen også. Og på mange måter blir dette vanskeligere, fordi alle forventer at de røde skal vinne enkelt mot City på Anfield. Men Kevin Keegan vil ha sine spillere motiverte etter å ha skuffet i det siste, og i Nicolas Anelka og Robbie Fowler, har han to tidligere Liverpool-spillere som ønsker å vise seg frem. Ingen av spillerne har noe å bevise, men når man vender tilbake til gamleklubben ønsker man alltid å markere seg," sier den nåværende angrepstreneren i klubben.

Fordeling av tv-pengene fra Premier League-avtalen
* Hver klubb får £9,4M per sesong.
* Klubbene mottar beløp etter sluttplassering i enheter av £503000. Ligavinneren får 20 ganger denne summen, som blir på rundt £10M. 2.plassen får 19 ganger beløpet, 3.plassen 18 ganger, osv.
* Hver klubb får £597000 hver gang de vises på Sky Sports og £59000 for høydepunkter i programmet "The Premiership" på ITV. Hver klubb mottar £150000 for hver opptreden på pay-per-view-TV.

Antall ganger på skjermen (Sky Sports/PPV) pr. 4.mai: Manch Utd 16/6, Arsenal 13/6, Liverpool 12/6, Newcastle 9/6, Tottenham 7/6, Chelsea 7/3, Leeds 5/6, West Ham 5/6, Everton 5/5, Sunderland 5/4, Aston Villa 5/3, Birmingham 5/2, Blackburn 5/2, Middlesbrough 5/1, Manch City 4/6, Bolton 4/2, Fulham 4/2, Charlton 4/1, West Bromwich 3/4, Southampton 3/3.