Eriksson: - Steven Gerrard er en stor spiller

Liverpools midtbanestjerne en nøkkelspiller for England. Back eller midtbane for John Arne Riise? Siste sjanse for Sami & Co.

"En komplett spiller"

Steven Gerrard var banens beste i den omgangen han spilte for England mot Serbia og Montenegro sist tirsdag.  Midtbanespilleren har en utmerket statistikk med 13 seire og fire uavgjort de gangene han har tatt på seg landslagsdrakta, likevel har han måttet melde forfall ved et enda større antall kamper.  Til tross for at han har glimtet til og bl.a. scoret i den berømte 5-1 seieren mot Tyskland har karrieren på landslaget aldri kommet skikkelig i gang for scouseren.  Denne sesongen er det imidlertid bare Hyypiä og Murphy som har startet flere kamper for Liverpool enn Steven, og han uttalte nylig at han føler seg i bedre form enn noen gang.  Nå er da også tiden inne for at han kan etablere seg som den nøkkelspilleren på England som han alltid har hatt potensial til å bli. 

 

Foran EM-kampen mot Slovakia til neste uke er det nettopp Gerrard engelsk presse ser mot når de leter etter matchvinnere.  Landslagssjef Sven-Göran Eriksson er da også klar over at han i 23-åringen har en juvel:  ”Siden jeg kom til England har Steven Gerrard hele tiden vært en stor spiller.  Han er god nok til å spille på hvilket som helst lag.  Han er en komplett spiller.  Forskjellen nå i forhold til da jeg kom er at han synes å ha blitt en gladere ung mann.  Han både smiler og prater mer enn han gjorde for to år siden.”

 

Riise involvert i fem av syv mål

John Arne Riise vil spille fra start i det sagnomsuste ”Slaget i Parken” i morgen.  Det er mer usikkert om han vil spille på venstreback eller venstre midtbane.  De fleste tips synes å gå i retning at han beholder backplassen, selv om André Bergdølmo nå er tilgjengelig igjen.  Sunnmøringen vil uansett bli en viktig brikke for Nils Johan Semb med sin rolle på dødballene, og også evnen til å komme bakfra og kunne avslutte.  Riise har vært involvert i hele fem av Norges syv scoringer så langt i EM-kvalifiseringen.

 

Kniven på strupen for Hyypiä og Finland

Finland spiller hjemme både i morgen og førstkommende onsdag.  Motstandere er Serbia og Montenegro (tidligere Jugoslavia) og Italia.  Sami Hyypiä og hans lagkamerater har fått en dårlig start med tre tap på de fire første kampene i gruppe 9, og de må vinne begge disse kampene på eget gress dersom de skal ha en realistisk sjanse til å komme til Portugal.  Den interessante gruppa toppes av Wales, som har vunnet sine fire første kamper.