FA etterforsker ikke Owen

Ifølge regelverket kan spillere kun straffes for veddemål på kamper de selv er involvert i.

De siste dagene har Michael Owen blitt beskyldt for å ha veddet på kamper både i Premier League og Champions League. Det engelske fotballforbundet (FA) sier imidlertid at de ikke kommer til å foreta seg noe i saken..

Den engelske avisen The Sunday Mirror slår i dag stort opp at Owen har brukt sin fars konto til å sette penger på Manchester United i Champions League og Chelsea i Premier League. Siden han ikke spilte på kamper med sitt eget lag involvert, har han holdt seg innenfor regelverket.

Adrian Bevington, en FA talsmann, sier følgende: Michael Owen risikerer ikke at vi etterforsker saken med tanke på det som er skrevet i en av søndagens aviser. Reglene vedrørende veddemål er slik at ingen spillere kan spille på kamper der eget lag er direkte involvert."

St. Michael har selv reagert på påstandene om at han har tapt stort i kortspill under forberedelsene til fotball-VM i Japan og Sør-Korea. "Jeg har ikke gjort noe galt og kan ikke forstå hvorfor folk skulle tro det. Jeg kan ikke forstå de beskyldningene som er blitt kastet mot meg, spesielt siden de er så tydelig feilaktige. Jeg vil aldri gjøre noe tilsiktet som kan skade klubben min, landet mitt, meg selv og ikke minst min familie," uttaler Owen

Og Michael Owen får full støtte av Gerard Houllier. "Michaels holdninger har blitt lagt merke til. Han drikker ikke, han røyker ikke og han går svært sjelden ut. Dersom han ikke tok fotballen seriøst, ville han aldri mottatt Gullballen (årets spiller i Europa) forrige sesong. Han er en proff i verdensklasse, og for en manager er han en ønskedrøm. Hans ønske om å lære og bringe nye aspekter inn i sitt spill og utvikle seg utenfor banen er førsteklasses," sier franskmannen.