FA ville utsette suspensjon!

Det engelske forbundet tilbød å utsette suspensjonen av Steven Gerrard slik at han kunne spille på landslaget. Houllier og Hamann om overgangsrykter.

FA dømte altså Steven Gerrard til å sone tre kampers karantene etter hans stempling av Gary Naysmith mot Everton.  En dom manager Gérard Houllier var svært lite fornøyd med.  Fotballforbundet var likevel frekke nok til å spørre om Liverpools ønsket at dommen skulle tre i kraft umiddelbart, eller om man skulle utsette det i to uker slik at Steven ble tilgjengelig i vennskapskampen mot Australia.

Ved det første alternativet må midtbanespilleren stå over mot Crystal Palace, Middlesbrough og da enten Leeds i FA-Cupen eller ligakampen mot Birmingham.  Den andre muligheten var at karantenen ville ha strukket seg til et godt stykke ut i mars, og at nøkkelspilleren dermed ville ha mistet finalen i Worthington Cup mot Manchester United i Cardiff.  Ikke uventet ga Houllier øvrigheta et kjapt svar tilbake om at det ikke var aktuelt å utsette noe som helst, og at hans spiller ikke ville være tilgjengelig til den nevnte landskampen.

Flere engelske aviser påstår at det er aktuelt med en overgang for Dietmar Hamann tilbake til hans gamle klubb Bayern Munchen til sommeren.  Gérard Houllier sier imidlertid at dette er ukjent for ham:  ”Dette er nytt for meg, men det avhenger alltid av hva spilleren selv ønsker.  Jeg ville bli overrasket dersom det var sant, og det ville være synd om vi skulle miste ham.

”Men hva kan du gjøre dersom en spiller ønsker å forlate klubben?  Du åpner døra uansett hvem det er.  Bare se på Titi Camara!

”Didi har imidlertid ikke sagt noe om at han ønsker å reise, hvis det ikke er slik at hans agent forbereder noe bak min rygg.  Manager har ikke alltid kontrollen når en agent trekker i trådene bak ens rygg.  Det er derfor du enkelte ganger avstår fra å kjøpe spillere, men jeg liker Didi og han vet det.

Hamann uttaler også selv at han ikke har noen ønsker om å skifte beite, men legger litt kryptisk til:  ”Du kan aldri si aldri i denne bransjen.”