Flere landslagsoppdateringer

Heskey til behandling. Henchoz og Dudek spilte 90 min. Polakken storspilte. Le Tallec, Pongolle og Diarra med for Frankrike U21. Hyypiä ble spart mot Danmark.

Etter gårsdagens landskamper er det foreløpig ikke meldt om andre skader enn den Emile Heskey pådro seg. Heskey haltet av banen med en ispose på leggmuskelen etter 75 minutter i 3-1-seieren mot Kroatia. Han vil i formiddag returnere til Melwood for behandling, og der vil det medisinske apparatet vurdere om han kan bli klar i tide til oppgjøret mot  Aston Villa søndag. Den kampen overføres direkte på både norsk og svensk Canal+, men ikke dansk. (I Danmark har det danske fotballforbundet lagt ned forbud mot overføring av utenlandsk fotball samtidig som det spilles dansk toppfotball, søndager 15.00-17.30.)

Jerzy Dudek var på banen i samtlige minutter for Polen mot Estland i Tallinn. Polakkene kan takke sisteskansen sin for at det ble 2-1-seier. Begge lag misbrukte en rekke sjanser i første omgang. Polen tok ledelsen etter 56 minutter. Estland presset knallhardt på for å få en utligning, men ble gang på gang nektet scoring av en atletisk Dudek. Mot spillets gang økte polakkene til 2-0 på overtid, etter en god gjennomført kontring. Ikke før tre minutter inn på tillagt tid måtte Jerzy Dudek kapitulere. Polen møter nå Latvia borte i EM-kvalifiseringen 6.september før Sverige gjester Polen 10.september.

Stephane Henchoz hadde også en strevsom dag på jobb. Sveits møtte Frankrike i Geneve og tapte 0-2. Franskmennene viste bra bevegelse og pasningsspill, og satte sveitserne under et kraftig press fra start av. Frankrike vant flere cornere de første seks minuttene og tok ledelsen ved Sylvain Wiltord etter 13 minutter. Sveits kom noe mer med i kampen de siste 10 minuttene før pause. 2.omgang hadde mye av samme kampforløp. Franskmennene tok igjen initiativ fra start og scoret tidlig. Fulhams Steve Marlet møtte et innlegg fra Wiltord og avslutningen gikk mellom bena på Henchoz og til side for keeper. Henchoz spilte hele kampen og hadde følgende å si etter kampslutt. "Franske spillerne er sterke, ikke bare taktisk, men også fysisk. Og når de får ballen mister de den ikke." Liverpool-stopperen fokuserte så på de kommende EM-kvalifiseringskampene. Sveits leder gruppe 10 foran Irland og Russland, og møter Russland i nøkkelkamp 10.september. "Jeg håper ikke Russland er så sterke, men det er vanskelig å finne en vanskeligere motstander enn Frankrike."

Frankrike U21 var også i aksjon mot Sveits. Kampen i Lausanne endte 1-1 og Bruno Cheyrous lillebror Benoit satte inn utligningen for franskmennene i det 67.minutt. Florent Sinama-Pongolle startet kampen, men ble byttet ut ved pause. Anthony Le Tallec spilte de siste 45 minuttene. Utlånte (til Bastia) Alou Diarra spilte hele oppgjøret. Le Tallec hadde en kjempesjanse til å gi Frankrike seieren. Avslutningen gikk imidlertid like utenfor.

Sami Hyypiä sammen med tidligere Liverpool-spiller Jari Litmanen var uttatt i Finlands opprinnelige tropp til landskampen mot Danmark i Parken, men begge var verken på banen eller benken. Trolig har Finlands to stjernespillere fått til en avtale med landslagssjefen om å slippe den "uviktige" privatlandskampen, og dermed ble erstattere innkalt.