Flere landslagsuttak

Spillere i aksjon på U20, U21 og seniorlandslagsnivå neste uke. Uavgjort for Medjani. Liverpool U19 i mini-derby. U17 mot Sheffield Utd.

Vladimir Smicer, Igor Biscan, Stephane Henchoz, John Arne Riise er allerede tatt ut til EM-kvalifiseringskamper neste helg.  Det samme er Steve Finnan og Jerzy Dudek. Irland møter Stephane Henchoz & Co. i en "gruppefinale" på St. Jakob Park Stadion i Basel lørdag 11.oktober. Polen møter Budapest i sin gruppe. Sven-Göran Eriksson offentliggjør England-troppen mot Tyrkia søndag. Det forventes at Steven Gerrard, Michael Owen og Emile Heskey blir innlemmet her. Sami Hyypiä og Daniel Sjölund (utlånt til Djurgården) er i finnenes tropp til privatlandskampen mot Canada.

Anthony Le Tallec, Florent Sinama-Pongolle og Alou Diarra (på lån til Bastia) er alle tatt ut i Frankrikes U21-tropp til møtet med Israel lørdag 11.oktober. Kampen er betydningsløs for franskmennene. De er allerede gruppevinnere og klar for play-off. Israel må vinne for å ha mulighet til 2.plassen.

John Welsh (bildet) er med i Englands U20-tropp til en privatlandskamp mot Tsjekkia neste torsdag. Oppgjøret spilles på hjemmebanen til Stevenage Borough FC og kan ses direkte på Sky Sports. Laget er noe svekket i og med at Jermain Jenas og Wayne Rooney trolig blir kalt inn i seniortroppen, mens 14 andre spillere er aktuelle for U21-troppen. Kampen er et ledd i forberedelsene til U20-VM i november.

Kun uavgjort for Medjani
Carl Medjani spilte hele kampen og pådro seg gult kort da Frankrike U19 spilte målløst mot Armenia i en EM-kvalifiseringskamp i går.  Franskmennene møter vertene Ukraina i siste gruppekamp i morgen, og må ha minst uavgjort for å sikre plassen i mellomspillet. Stilling etter to kamper: 1. Frankrike og Armenia 4p, Ukraina 3p, Bosnia-Herzegovina 0p.

Liverpool U19 og U17 i aksjon
Liverpools U19 og U17 er begge i aksjon i morgen formiddag. U19 møter Everton borte, mens U17 gjester Sheffield United. Begge lagene er fremdeles ubeseiret. U19 har spilt fire uavgjort og vunnet en. Trener John Owens ser frem til lokaloppgjøret. "Derby-oppgjøret er kampen de møter spillere de kjenner godt fra yngre årsklasser, regionskamper og skolelag. Så det er alltid en kamp de ser frem til. Vi går til kampen uten å være i den beste formen. Vi vet at vi har hatt overtaket i kamper, men ikke vært dyktige nok til å omsette det i scoringer. Vi får forsvaret i stand og spiller 0-0 hjemme. Så tenkte vi å få skikk på angrepsspillet. Det resulterer i flere baklengs (2-2 mot Barnsley red.anm.). Det er noe vi arbeider med og håper å få orden på. En seier lørdag vil absolutt hjelpe oss". Kaptein David Raven er tvilsom. Han spilte bare i en kamp under EM-kvalifiseringen for England U19 forrige uke, og måtte forlate banen mot Barnsley etter 85 minutter grunnet ankelskade. Med Gillespie på sidelinja var Owens svært fornøyd med Ryan Wilkie sist helg. "Ryan Wilkie spilte helt på topp, i en fri rolle og gjorde det bra. Han viste evner til å vende opp og utfordre, og lot ting skje."

U17 lagets trener Dave Shannon er svært fornøyd med sesonginnledningen som har gitt fire seirer og to uavgjort. "Det har vært en fremragende start og det er fint å ha fått mulighet til å benytte noen av de yngre spillerne. Prioriteringen er å få spillere gjennom systemet. Lee Peltier og James Frayne på U19, og flere "schoolboys" som Jordan Holmes, Adam Hammill, Charlie Barnett, Michael Burns og Nicky Platt har gjort det bra. Men dersom man også får resultater samtidig, er det briljant." Midtstopper Mark Roberts (lyske) og back/kantspiller Callum Woods (ankle) er tvilsomme.