Flo starter mot Blackburn

Gerard Houllier bekrefter i ettermiddag at Florent Sinama-Pongolle debuterer fra start mot Blackburn, mens Chris Kirkland vokter målet. Manageren fokuserer på å beholde roen.

Pongolle i startoppstillingen

Gerard Houllier bekrefter at Florent Sinama-Pongolle kommer til å debutere fra start for Liverpools førstelag i kveldens ligacupkamp mot Blackburn.

"Han fortjener å få starte kampen etter det gode innhoppet og scoringen mot Leeds. Dette blir en fin mulighet for han til å vise hva han kan. Chris Kirkland vil også starte, men resten av lagoppstillingen vil jeg ikke avsløre ennå. Det skal Blackburn få gjette seg til", sier Houllier i ettermiddag.

Houllier: Vi må holde hodet kaldt

Etter all viraken rundt lagenes siste møte, med to beinbrudd og den påfølgende offentlige skittentøyvasken managerne i mellom, frykter nok Gerard Houllier en ny batalje med høy temperatur på Ewood Park i kveld. Manageren stresser derfor viktigheten av at spillerne hans beholder roen i den forventede heksegryta.

Houllier innrømmer at spillerne nok vil tenke på Jamie Carragher og Milan Baros når de entrer banen i Blackburn i kveld, men han vil innprente de viktigheten av å fokusere på matchen så snart dommeren blåser i fløyta.

"Tankene vil nok automatisk gå til Jamie og Milan, men når det hele er i gang skal vi ikke tenke på annet enn å vinne kampen. Det er den eneste rette måten å gjøre det på. Det er viktig at vi beholder roen, spesielt i konteksten av den forrige kampen. Jeg er sikker på at vi vil klare det. Jeg tror begge lag er i stand til å utvise fornuft, og holde temperaturen nede", sier Houllier før kampen.

Manageren mener settingen rundt denne kampen kan minne litt om et Merseyside-derby.

"Også i de kampene er det viktig at du holder hodet kaldt skal du få et positivt resultat. Å beholde roen er et veldig viktig element i dagens fotball, spesielt når presset utenfra er stort. Akkurat dette var jeg veldig godt fornøyd med mot Leeds", legger han til.

Houllier med sympati for Souness

Graeme Souness nektet i går å delta på en pressekonferanse i forkant av møtet med de røde fra Anfield. Men Houllier insisterte at det på tross av dette ikke er noen vonde følelser mellom han selv og Blackburn-manageren, og franskmannen uttrykte faktisk sympati for den tidligere Liverpool-kapteinen, som han mener har gjort en meget god jobb for Blackburn.

"Vi har for lengst satt en strek over det som skjedde oss imellom under ligakampen i september, og for meg er ikke dette et tema lenger. Dette er en viktig kamp for begge lag. Jeg har ingen vonde følelser ovenfor Graeme Souness. Han er en god manager som har gjort en god jobb for Blackburn. Om noe, så føler jeg sympati for mannen for tiden, fordi han og laget hans går gjennom en vanskelig periode i ligaen, og jeg vet hvordan det er", sier Houllier.

Souness sendte Parkes på pressekonferansen

Som nevnt uteble Graeme Souness i går fra pressekonferansen før møtet med Liverpool, og sendte isteden sin assistent Tony Parkes. Parkes slo fast at dette oppgjøret var hauset opp i pressen på grunn av det som skjedde i lagenes forrige møte, og at Souness ikke ville snakke mer om dette nå.

"Graeme er en temperamentsfull herre, og du kan ikke ta det fra han. Det som skjedde mellom de to managerne i september er de begge voksne nok til å ordne opp i seg imellom. Da Carragher brakk foten var det ingen som visste hvor alvorlig skaden var til å begynne med. Når det i ettertid blir konstatert brudd, er det lett å være etterpåklok og si at det var en forferdelig tackling av Lucas Neill", uttalte Parkes om den saken.

Assistent-manageren bekreftet for øvrig at hans lag kommer til å spille et 4-4-2 system mot Liverpool, og at Rovers kom til å stille sitt sterkeste mannskap.