Foran Chelsea v Liverpool:Pressekonferanse med Houllier

Gérard Houllier brieftet i ettermiddag pressen foran den viktige kampen mot Chelsea på Stamford Bridge.

Nyheter i forbindelse med søndagens lag var at Vladimir Smicer er nå definitivt uaktuell til troppen mot Chelsea.  Som vi skrev tidligere i dag øynet man et lite håp før dagens trening om at tsjekkeren likevel kunne bli klar, men Houllier avviste det på Melwood i ettermiddag.  Dietmar Hamann er fortsatt ikke tilbake i trening, og tyskeren blir betegnet som ”meget” tvilsom foran TV-kampen på Stamford Bridge. 

 

Gérard Houllier sa at han så fram mot en spennende “finale” mot Chelsea i kampen om å få en plass i Champions League.  Samtidig beklaget den franske manageren at alt nå måtte avgjøres på en kamp, etter en sesong hvor hans lag hadde mistet flere muligheter til å kunne ha avgjort dette tidligere.

Hans lag hadde gjort Chelsea en tjeneste ved å slippe inn to sene mot mot Manchester City, men han håpet og trodde at hans spillere nå ville komme tilbake med en god respons.  Taktisk gjorde tapet sist lørdag det veldig greit, man måtte gå ut å vinne kampen i London.

 

Houllier mente at hans mannskap var blitt snytt for to straffer mot City, og hvor spesielt den siste situasjonen hvor Milan Baros ble dratt ned i feltet var noe av det klareste han hadde sett.  Han syntes det var utrolig at verken dommer eller linjemann hadde foretatt seg noe i den situasjonen.  Med et gallisk trekk på skuldrene fastslo han at det ”hadde vært en av de kampene”.

 

2002-03 hadde vært en lang og vanskelig sesong, fortsatte Houllier, og hvor mye rart hadde skjedde.  De hadde manglet viktige spillere under deler av sesongen, og han pekte spesielt på Stephane Henchoz.  Det var også andre spillere som hadde hatt et variabelt år.

Laget hadde likevel vist at de hadde evnen til å komme tilbake etter at det hadde sett som mørkest ut ved utgangen av februar, og bare tapt mot Manchester United og Manchester City etter det.  Det var lettere å oppnå suksess når man hadde vist at man kunne tackle slike problemer.

 

Statistikken på Stamford Bridge var svak, men det hadde den også vært mot Tottenham i forkant av seieren på White Hart Lane for et par måneder siden.  Det var bare å satse på at man ville greie det samme igjen.  Gérard Houllier mente at man aldri kunne kalle en sesong for skuffende så lenge man hadde vunnet et trofé.

Målsetningen var uansett å komme til Champions League år etter år.