Foran Houlliers 250.kamp

Gerard Houllier feirer 250 kamper i sjefsstolen på Anfield.

Gerard Houllier kom til Anfield i juli 1998 og skulle lede Liverpool sammen med Roy Evans, men det "ekteskapet" holdt i kun 18 obligatoriske kamper. Med disse kampene inkludert spiller Liverpool sin 250. kamp med franskmannen som manager i Southampton lørdag.

I den tv-sendte kampen (avspark klokka 18.35) fra St.Mary's Stadium møtes Southampton og Liverpool i ligaen for 70. gang.  De røde med sine reservedrakter vil forsøke å få sin første seier på 11 ligakamper. "The Saints" har derimot ikke tapt på sine 11 siste kamper - 10 i Premier League. På formtabellen over de seks siste ligakampene ligger Liverpool på en 19.plass med 4 poeng (0-4-2), mens sydkystklubben innehar en 5.plass med 10 poeng (2-4-0).  Southampton ligger også på en 5.plass i Premier League, poenget foran Liverpool på 7.plass.

Southampton øyner nå muligheten for en e-cupplass for første gang siden 1984/85, men klubben har to 10.plasser som beste plassering i Premier League. De rød og hvitstripete er en av to klubber som fortsatt er ubeseiret på eget gress i toppdivisjonen - syv seirer og fem uavgjorte så langt.

Dersom Liverpool nok en gang går av banen uten tre poeng, vil de være kun to kamper fra klubbrekorden på 14 ligakamper på rad uten seier. Den ble satt i tidsrommet 12.desember 1953 til 20.mars 1954 og ga 5 uavgjorte og 9 tap. Den sesongen endte klubben sist i gamle Divisjon 1. Nottingham Forest har Premier League-rekorden med flest kamper på rad uten seier. I 1998/99 gikk "skogvokterne" 19 kamper på rad uten seier.

Southampton har ikke tapt i ligaen siden 16.november - Liverpool har ikke vunnet en siden 2.november. "The Saints" har ikke tapt hjemme siden 20.april, mens de røde ikke har vunnet borte i PL siden 19.oktober.

Det er tredje gang lagene møtes denne sesongen. Merseyside-laget vant ligakampen på Anfield med 3-0 etter to scoringer av El Hadji Diouf og en av Danny Murphy (straffe). I Worthington Cup seiret de røde 3-1. Målene her ble kreditert Diouf og Baros, samt et frispark fra Berger som gikk via en Soton-spiller og videre i mål.

Forrige sesong endte tilsvarende oppgjør med 2-0 til Southampton. James Beattie nettet fra krittmerket (felling av Hyypiä) og John Arne Riise headet i eget bur. Nevnte James Beattie er i øyeblikket toppscorer i Premier League.

Liverpool har kun tapt en av de siste åtte ligakampene i Southampton (4-3-1). Forrige sesongs tap var det første siden 14.februar 1994. Den gang vant Soton 4-2 etter blant annet et hat-trick av Matthew Le Tissier (to straffer). Med seier nå vil Liverpool ta sin niende ligadobbel (seier hjemme og borte) mot sydkystklubben.
Etterkrigsstatistikken (kun liga) for de røde i Southampton (et oppgjør på St. Mary's) lyder 10 seirer, 9 uavgjorte, 15 tap og en målscore på 43-54.

Southamptons største seier i tilsvarende oppgjør er 4-1 og ble notert 21.oktober 1989, mens de rødes største seier i Southampton er 3-1 i oktober 1995. Her ble Matthew Le Tissier utvist - den siste spilleren til å bli utvist i innbyrdes oppgjør.

Siste spilleren med et hat-trick i klubbenes møter er Robbie Fowler. Han scoret tre mål da Pool vant 7-1 på Anfield 17.januar 1999.

Det har aldri endt målløst mellom disse lagene i en ligakamp i Southampton.

For Southampton starter trolig ikke Anders Svensson, men ecuadorianeren Augustin Delgado returnerer etter fem uker på sidelinjen. Kaptein Jason Dodd er fremdeles en uka unna comeback. Marian Pahars og Mark draper er ute med langtidsskader. Trolig tropp: Antti Niemi (gk), Paul Telfer, Claus Lundekvam, Michael Svensson, Wayne Bridge, Fabrice Fernandes, Matthew Oakley, Rory Delap, Chris Marsden, James Beattie, Jo Tessem, Brett Ormerod, Augustin Delgado, Kevin Davies, Anders Svensson, Paul Williams, Paul Jones (gk).

Steve Bennett skal dømme kampen. Han har dømt 12 PL-kamper i 2002/03 og delt ut 46 gule og 2 røde kort. Han ledet Blackburn-Liverpool (2-2), Southampton-Everton (1-0) og Aston Villa-Southampton (0-1) denne sesongen.