Fortsatt håp tross tap

Håp om CL-spill lever fortsatt siden Chelsea avga poeng mot West Ham. Houllier mener tapet skyldtes misbrukte sjanser. ”Finale” på ”brua” - et sted vi ”aldri” vinner. Svakeste hjemmestatistikken i PL noensinne.

Det er av sine egne man skal ha det" heter det og i dag slo Nicolas Anelka til mot gamle lagkamerater på Anfield. Baros hadde gitt de røde ledelsen etter 59 minutter, men to scoringer av Anelka, den siste attpå til tre minutter på overtid og foran The Kop, sørget for 2-1-seier til Manchester City. Dette var Citys første seier på Anfield siden 26.desember 1981, 13 møter siden, og deres eneste seier på 32 visitter her. Dette kunne betydd slutten for de rødes drømmer om spill i den gjeveste e-cupen neste sesong, men heldigvis avga Chelsea poeng. Chelsea tapte 0-1 mot West Ham på Upton Park. Newcastle, det siste laget som kjemper om en CL-plass, slo Birmingham hjemme med 1-0 og sikret 3.plassen.  Foran den siste kampen mot Chelsea ligger Liverpool bak London-laget kun på målforskjell, noe som betyr at kun seier er godt om det skal bli kvalifisering til Champions League 2003/04 på de røde.

Houllier: -Misbrukte sjanser kostet oss dyrt
Gerard Houllier følte at de måtte betale dyrt for alle de misbrukte sjansene, og han var rasende for at de røde ikke fikk straffe da Milan Baros ble lagt ned i første omgang. "Kampen summerer praktisk talt opp sesongen vår. Vi hadde nok sjanser til å vinne kampen, men misbrukte dem. Peter Schmeichel hadde fire redninger i verdensklasse, to i første omgang og to i andre omgang. Han var forskjellen i dag. Jeg synes det var meget strengt å gi City straffe og jeg tar det spesielt hardt siden jeg mener vi burde hatt straffe i første omgang. Milan Baros ble klart lagt ned og jeg kunne ikke tro det da linjemannen ga frispark til City. Jeg kunne bare ikke tro det. Det var fordi vi presset på for å få det resultatet vi ønsket vi slapp inn mål nummer to.  Det var en vanskelig andre omgang for oss, men vi nettet først, og så gjorde vi to feil, på feil tidspunkt, på feil steder på banen og det kostet oss dyrt. Men spillerne vil lære av det. Jeg fortalte spillerne før kampen at uavgjort ville være et godt resultat," uttalte Houllier. Om kampen hadde Manchester Citys manager Kevin Keegan følgende å si: "Jeg synes vi fortjente å vinne mot et godt lag i dag. Vi spilte meget god fotball og Nicolas Anelka lagde et flott vinnermål, med et flott venstrebensskudd. Jeg synes ikke Liverpool viste seg fra sin beste side i dag, noe vi benyttet oss av, og jeg er fornøyd med mitt lag. Jeg vet ikke om det var straffe eller ikke da Anelka scoret, men dersom det hadde vært motsatt tror jeg at Houllier og Thompson hadde sagt ja takk."

Seks strake tap på Stamford Bridge
Houlliers utvalgte har et berg å bestige. Stamford Bridge er nemlig den Premier League-arenaen Pool har hatt vanskeligst å vinne på. Vi må helt tilbake til 16.desember 1989, siste sesongen ligapokalen havnet på Merseyside, for å finne siste seier der. Lagene har møtt hverandre hver sesong etter dette og vi må faktisk tilbake til 30.desember 1995 for å finne sist Liverpool tok med seg poeng derfra.  Etter siste seier på "brua" står de røde med fire uavgjorte og syv tap. De fem siste sesongene viser meget stygge sifre (siste først): 0-4, 0-3, 0-2, 1-2, 1-4.

Svakeste hjemmestatistikken LFC har hatt i Premier League
Denne sesongen endte Liverpool med ni seirer, åtte uavgjorte og to tap på Anfield. Dette er den dårligste poengsankingen de har hatt hjemme i Premier League noensinne, like svakt som i 1998/99 da de røde endte på en 7.plass. Færre hjemmeseire har ikke vært notert siden sesongen vi rykket ned i 1953/54.