GH: -Owen blir knallgod neste år

Manageren mener at Owen er på vei til å bli en komplett angriper, og vi vil trolig få se det beste av ham neste år. Traore håper Malbranque kommer. Syv juniorer frigitt.

Michael Owen scoret sitt syvende mål på ni kamper mot Fulham lørdag og viste i tillegg en gryende form spillemessig. Ifølge Gerard Houllier er 23-åringen på vei til å bli en komplett angriper. Ikke bare er hans scoringsrate, med et mål hver halvannen kamp, noe av det beste i Europa, men nå viser han mer enn "bare" det å putte ballen i nettmaskene. Og bedre vil han bli. "Jeg tror Michael blir knallgod neste år. Vi må huske på at han fortsatt bare er 23 år gammel. De fleste spillerne når toppen når de er 27, men med Michael vil det skje tidligere fordi han spilte førstelagsfotball allerede da han var 17. Det er ingen tvil om at han fremdeles har til gode å vise sitt beste, men han når trolig formen på denne tiden av sesongen fordi han spilte i VM, og det tar tid å innhente seg inn," sier Houllier. Da han først slo igjennom på Liverpool var hurtigheten og avslutningene hans beste egenskaper. Nå viser han også at han kan drible, kontrollere ballen og spille godt sammen med de andre. Dessuten scorer han langt flere mål med venstre beinet, som han tidligere kun brukte til å holde balansen med. "Det gode med Michael er at han er flink til å lytte til de rådene han får og han lærer. Jeg vil si han har forbedret seg mye i forståelsen av spillet. Hans allround-egenskaper har forbedret seg. Han scorer mål og skaper sjanser for andre. Han presterte meget bra mot Fulham. Han viser fram øyeblikk med briljant individualisme, men på toppen av det hele får han med lagkameratene i spillet. Han viser spill av verdensklasse. Hans ballkontroll, bevegelse og kjappe vendinger har blitt bedre. Han har også stor innflytelse på våre andre spisser. Milan Baros, som jeg synes var veldig god på lørdag, og Neil Mellor kan lære av ham," avslutter Houllier.

Djimi Traore håper Houllier kjøper Malbranque
Midtstopperen håper at Gerard Houllier henter Steed Malbranque til Anfield. Rapporter tyder på at Houllier er svært interessert i den 23 år gamle midtbanespilleren. Traore kjenner meget godt til Malbranques talent. De spilte sammen på det franske U18-landslaget under EM i 1999 og Traore mener at Malbranque kan bli en nyttig tilvekst til troppen. "Jeg kjenner Steed Malbranque ganske godt og jeg er sikker på at det vil bli et godt kjøp for klubben. Han er en bra spiller og han vil definitivt tilføre laget vårt noe. Vi spilte sammen på det franske U18-landslaget. Jeg så da at han var en god spiller og det overrasker meg ikke at han gjør det bra i Premier League. Jeg vet ikke om vår manager ønsker å kjøpe ham eller ikke, men jeg tror han vil bli en bra tilvekst til troppen vår og laget vårt," sier Djimi.

Syv juniorspillere frigitt
Stephen McNulty, Mark Peers, Andy Nicholas, Ian Dawes, Tim Dittmer, Chris McGrath og Matty Murray har alle fått beskjed at deres fremtid ligger andre steder enn på Anfield.  McNulty, Peers og Nicholas har allerede vært på prøve i henholdsvis Blackpool, Luton og Bradford City. McGrath  har trent med Stockport, mens Murray har vist seg frem i Wigan. Begge de to sistnevnte er U18-spillere.