GH: -Utrolig at vi tapte

Laget sviktet defensivt. Mye positivt tross tap. Angrepsfilosofien opprettholdes. Diouf et gult kort unna suspensjon. Sjette hat tricket mot Pool i PL.

De røde fikk bokført sitt andre ligatap for sesongen da Charlton seiret 3-2 på The Valley.  Vladimir Smicer ga gjestene en tidlig ledelse etter et nydelig gjennomspill fra Harry Kewell. Det var tsjekkeren første scoring i Liverpool-trøya siden Basel borte i november i fjor. Et kvarter senere utlignet Kevin Lisbie. Han ble for øvrig dagens mann med hat-trick. Michael Owen utlignet til 2-2 fra ellevemeteren syv minutter ut i 2.omgang, og er dermed fremdeles toppscorer i toppdivisjonen med syv fulltreffere, like mange som Ruud van Nistelrooy (Manch Utd). Kampen var ellers preget av at Liverpool ikke viste vanlig standard defensivt og slurvet en del med pasningsspillet, men Gerard Houllier synes at de røde i det minste burde hatt med seg et poeng hjem i bagasjen.

"Noen ganger får man merkelige resultater i fotball, og jeg kan ikke fatte at vi tapte denne kampen. All ære til Charlton. De trodde at de kunne klare det, men det var brutalt for oss. Vi fortjente ikke å tape. Vi begynte bra i første omgang og hadde kontrollen, men flere smågutt-feil kostet oss dyrt. Vi spilte bra etter pause og skapte nok sjanser til å vinne kampen. Jeg forventet en tredje scoring fra Liverpool og jeg er sikker på at Charlton tenkte det samme. Jeg tror de hadde vært fornøyd med uavgjort 2-2. Vi har oss selv å takke. Det er vår egen skyld at vi tapte. Vårt angrepsspill var bra, men vi hadde problemer i forsvar. Vi tapte kampen i andre halvdel av første omgang, og det var første gang at vi hadde sviktet oss selv denne sesongen. Som jeg sa var vi mye bedre etter sidebyttet, men vi skjøt oss selv i foten."

Det er heldigvis svært lenge mellom hver gang vi ser at Liverpool sliter defensivt som de gjorde på The Valley. Manageren kritiserte ikke enkeltspillere, fordi det er hele lagets oppgave å jobbe defensivt. "Jeg vil ikke skylde på enkeltspillere. Vi scorer som et lag og forsvarer oss som et lag. Vi skylder fansen et bedre resultatet, selv om vi var litt uheldige på slutten, spesielt da Harry Kewell skjøt i stolpen."

Gerard Houllier utelukker imidlertid at han nå vil gå tilbake til en mer defensiv oppstilling framover. "Kanskje hvis vi hadde vært mer forsiktige i dag, ville vi ha fått med oss et poeng i dag. Men jeg forventer å vinne flest mulig kamper hvis vi spiller slik som i dag. Jeg liker angrepsspillet vårt om dagen. Jeg vurderer ikke å forandre spillestil i øyeblikket."

Tapet førte til at Pool raste ned til en åttende plass, og lørdag formiddag kommer ligaleder Arsenal på besøk. London-laget ligger nå hele seks poeng foran merseysiderne. Samtidig vant også Chelsea og Manchester United i helgen. Derfor er tre poeng her helt nødvendig hvis man skal henge med i toppen i Premier League denne sesongen, og i følge Houllier er spillerne fullstendig klar over det. "Arsenal neste er en stor test for oss for vi er noen poeng bak dem nå. Så den kampen vil bli et være eller ikke være for oss, og guttene vet det det. De vet at de må reagere etter i dag."

Diouf i faresonen
El-Hadji Diouf pådro seg et meget unødvendig, men helt fortjent gult kort for kjeftbruk mot assistentdommeren. Totalt har Diouf nå fire gule kort, og ett til i hjemlige turneringer medfører en kamps karantene.