GH: - Utvisningene var meget strenge

Tap mot Gala. Gerrard og Mellor utvist. Smicer ikke alvorlig skadet. Houllier ikke fornøyd med spillet. Spillerne var slitne. Houllier tror Stevie G slipper karantene. Sist i turneringen.

Liverpool gikk på sitt første tap under pre-season mot Galatasaray og kampen vil bli husket for to utvisninger og en skade på Smicer. Joao Batista ga tyrkerne ledelsen etter 20 minutter, før Emile Heskey headet inn utligningen etter forarbeide av Owen og Smicer et kvarter senere. Cesar Prates fastsatte sluttresultatet til 2-1 med et pent frisparkmål før pause, et skudd Kirkland ikke var sjanseløs på.

Vladimir Smicer fikk seg et spark i hælen og måtte forlate banen med smerter før timen var passert. Det viser seg at skaden ikke er alvorlig og at tsjekkeren bør være klar til lørdagens oppgjør mot Valencia på Anfield.

Neil Mellor, innbytter for Heskey, hadde kun vært på banen i fire minutter før han fikk direkte rødt kort. 20-åringen kom alt for sent inn i en tackling. Bare minuttet senere pådro Steven Gerrard seg, også han byttet inn, sitt andre gule for munnbruk. Det første fikk han etter å ha reagert kraftig på Hakan Sukurs oppførsel over at Igor Biscan hadde tacklet Berkant Gøktan noe tøft, og det oppstod håndgemeng. Gerard Houllier synes begge utvisningene var i strengeste laget, men tror at Steven Gerrard slipper karantene siden utvisningen gjelder to gule kort i en treningskamp.

"Jeg synes Mellors utvisning var veldig streng. Angående Steven Gerrards røde kort så tok Hakan Sukur tak i ham og dyttet ham. Steven reagerte på det, men det Sukur gjorde var veldig stygt. Men det er aldri provokasjonen som straffes, men reaksjonen. Stevie er en ledertype og muligens var han frustrert over å se unge Mellor bli sendt av banen. Han ble utvist for munnbruk, men han brukte aldri voldelige midler eller stygt språk, fortalte dommeren meg. Han ble utvist for to gule, og det vil bli ingen karantene," uttaler Houllier.

Om selve kampen innrømmet Houllier at laget var langt under pari: "Jeg synes ikke vi spilte spesielt bra. Vi hadde noen sjanser i første omgang. Vi gjorde en feil ved det andre målet, men de hadde bare et par muligheter og nettet to ganger. I rettferdighetens navn så så flere av spillerne litt slitne ut i dag. Vi benyttet dagens kamp som god trening og for å gi flere spillere kamptrening. Jeg er fornøyd med arbeidsinnsatsen. Jeg er bare skuffet på supporternes vegne over at vi ikke scoret flere mål, men vi vet at vi har en angrepstyrke til det."

Med en uavgjort og kun en scoring endte Liverpool til slutt sist i turneringen, akkurat som for to år siden. Da sesongen var over hadde vi imidlertid sanket 80 poeng og sikret 2.plass i ligaen. Må historien gjenta seg!

Sluttstilling Amsterdam Tournament 2003

 

S

 

V

U

T

 

Mål

 

P

 

TOT

Ajax

2

 

1

1

0

 

3-0

 

4

 

7

Inter Milan

2

 

1

0

1

 

3-3

 

3

 

6

Galatasaray

2

 

1

0

1

 

2-4

 

3

 

5

Liverpool

2

 

0

1

1

 

1-2

 

1

 

2