Gjensyn med Jari

Liverpool møter Ajax og Galatasaray i Amsterdam. Diouf anklaget etter spytte-episode. Skuffet McAuley etter sjokktap. Dawes til USA.

Kampoppsett i Nederland

Oppsettet for  turneringen i Amsterdam er nå klart.  Liverpool møter vertene Ajax og Jari Litmanen på Amsterdam Arena fredag 1.august kl 22.15, før man innleder kampene på søndag 3.august med å spille mot tyrkiske Galatasaray.  Ajax avslutter senere på kvelden mot det siste laget i turneringen, Inter Milan.  Det laget som har flest poeng etter to kamper vinner den tradisjonsrike pre-season turneringen.

 

Diouf anklaget i Skottland

Politietterforsking i etterkant av klager fra publikum, som følge av at El-Hadji Diouf spyttet på en Celtic supporter i UEFA-Cup kampen på Celtic Park, har medført at spilleren må svare for seg i retten.  Senegaleseren møtte ikke til dagens høring i Skottland, og saken ble umiddelbart utsatt til 30.mai.  UEFA utestengte El-Hadji Diouf i to kamper etter episoden, mens arrangørklubben Celtic ble bøtelagt med £2.300.

 

Babbel utvist for skalling

Hugh McAuley var skuffet etter at hans unge reservelag tapte 1-5 mot Everton i går:  ”Vi startet ikke så friskt som vi burde ha gjort.  Vi spilte ikke bra i 1.omgang og håpet å kunne gjøre noe med dette etter pause.  Isteden ble det bare verre med to utviste spillere.  Det var en skuffende avslutning på hva som er vært en rimelig bra sesong for reservene.”

McAuley var uenig i utvisningen  av Patrice Luzi, da Everton fikk et korrekt straffespark men hvor spilleren ikke var i scoringsposisjon og Luzi heller ikke sistemann.  Treneren ville først se video fra kampen før han kommenterte det røde kortet til Markus Babbel, men slo fast at tyskeren var blitt utvist for å ha skallet til en motspiller.

Neil Mellor tro over på en ankel, og med en solid hevelse er han uaktuell til Chelsea.

 

Dawes til Amerika

Ian Dawes har lenge vist at han ikke fikk fornyet kontrakt med Liverpool, men den hardt arbeidende midtbanespilleren på U19 laget vil få en mulighet til å skaffe seg en fotballkarriere likevel.  Dawes har nemlig fått kontrakt med Calgary Storm i den amerikanske ligaen.

Tidligere juniormester med Liverpool, Andy Parkinson, er blitt frigitt av Tranmere.  Tidligere reservelagsspiller på Anfield og sønn av selveste Kenny, Paul Dalglish, spiller for tiden i Scunthorpe.