Godt og dårlig skade-nytt

Overdreven optimisme om Michael Owens skade, men godt nytt for Vladimir Smicer. Anthony Le Tallec føler seg som en vinner.

På en dag som ellers dreier seg om landslagsfotball (se egen feature-sak), meldes det at Vladimir Smicer sannsynligvis blir kvitt sin skade i tide til onsdagens returoppgjør i Uefacupen. Tsjekkeren ble skadd for en uke siden, og opprinnelig var det snakk om en tre ukers sykemelding. Etter et besøk hos spesialisten Hans-Müller Wohlfart, ser det derimot lysere ut.

- Doktoren så på akillesen min da jeg besøkte ham i Tyskland denne uka, og jeg er glad for å kunne fortelle at det ikke er så ille som først antatt, forteller Smicer selv.

Etter ytterligere et par dagers fri, gjenopptar Smicer trening på mandag. Hovedpersonen opplyser ellers at det alltid var meningen å få akillesen skikkelig undersøkt etter Arsenal-kampen sist lørdag, men at det ble for smertefullt å fuuføre. Smertene vil neppe gi helt slipp i tide til onsdag, heller, men:

- Jeg regner med at jeg kan spille da. Når du er på førstelaget vil du ikke gå glipp av en eneste kamp, sier Smicer.

Taktisk spill rundt Owen?

Dette er veldig godt nytt, særlig siden det nå ser mørkere ut for Michael Owen. Stikk i strid med hva doktorene oppga som prognoser tidligere i uka, sier spissen i dag at han egentlig aldri hadde noen sjanse til å bli klar til kveldens landskamp mot Tyrkia.

- Jeg skjønte tidlig at det ikke ville skje, sier han i dag. Kanskje har all optimismen bare vært taktisk spill fra engelskmennenes side? Når nå Owen ikke kan spille mot Tyrkia, kommer Emile Heskey inn som erstatter. Owen har klokketro på sin lagkamerat.

- Emile har aldri skuffet England før, og det vil han ikke gjøre i dag, heller. På samme måte må hele landet stå samlet bak laget nå, oppfordrer Owen, som selv vil se kampen fra godstolen.

Første mål nådd for Le Tallec

Før sesongen satte Anthony Le Tallec det følgende som mål for sin første sesong i Liverpool: Jeg vil oppleve å være en del av de 16 som blir kalt opp til førstelagskamp.

Det har vært tilfellet i alle kamper så langt, noe Tallec selv begrunner med at han er så allsidig. Det målet er iallfall allerede nådd.

- Jeg er en vinner, sier ungutten om seg selv. - Da jeg dro hit ble det sagt at jeg vil miste sjansen til å spille for Frankrike på kort sikt, men det har ikke skjedd. Jeg spiller for begge, smiler franskmannen.

Selv om det, på grunn av landskampavvikling, er full stopp i Europas toppfotball denne helga, går alt som nomalt på aldersbestemt klubbnivå. Liverpool U-19 lag tar for eksempel i mot Wolves senere i dag.