Hamann nærmer seg

McAuley fornøyd med Didi og innsatsen til reservelaget. Richie Partridge på vei tilbake. David Mannix fra start når juniorlagene spiller borte. Den fattige naboen vurderer mulig deling.

Bra gjennomkjøring for Dietmar

Dietmar Hamann gjennomførte 75 minutter tilsynelatende uten problemer da reservelaget spilte 0-0 mot Birmingham i går.  Tyskeren la ikke inn det høyeste giret, men foran Gérard Houllier var han solid nok til å antyde at en startplass på førstelaget ikke bør være langt unna.  Den var noe reservelagstrener Hugh McAuley kunne underskrive på:  - Vi er svært glade for å ha Didi tilbake.  Han fikk 15 minutter med førstelaget mot Blackburn, og spilte 75 minutter for oss.  Han gjorde det bra, og det var en typisk kamp fra hans side.

Hvorvidt Hamann er med i troppen mot Fulham er litt vanskelig å si.  Salif Diao er tilbake fra suspensjon, og unge John Welsh er også et mulig cover for en defensiv posisjon på den sentrale midtbanen, slik at det kan være at Houllier lar Didi konsentrere seg om 90 minutter på reservelaget mot Sunderland førstkommende mandag.

 

Straffemiss av Welsh

Et ung Liverpool burde ha vunnet mot Birmingham i reserveligaen.  Kapteinen John Welsh brente imidlertid et straffespark mot slutten av kampen.  Motstanderen fra The Midlands hadde uansett et erfarent mannskap på plass, og McAuley var fornøyd med den innsatsen som hans disipler viste:  - Jeg syntes innsatsviljen var utmerket, og det var perioder hvor vi virkelig måtte kjempe.  Vi hadde mange gode crossballer inn i feltet, og Birmingham forsvarte seg godt.  Jeg trodde vi skulle vinne kampen da vi fikk straffespark.  Det var faktisk litt pussig fordi jeg var i Blackburn og så missen til Emile Heskey, og John Welsh plasserte ballen på nøyaktig samme sted og keeper gjorde en god redning.

 

Skadefri Partridge

Hughie hadde også noen oppmuntrende ord til Richie Partridge, som har fått mye av denne sesongen ødelagt av skader:  - Richie har vært plaget av ankelskader denne sesongen, og vi krysser fingrene for at han nå har lagt dette bak seg.  Richie behøver flere kamper for å komme tilbake i toppform.  Han er en livlig spiller, men han behøver å vise mer i den siste tredjedelen av banen.

 

Tar turen til Crewe og Derby

Begge juniorlagene spiller borte i morgen.  U19 tar turen til Crewe, mens U17 møter Derby.  Trener John Owens hos U19 sier at David Mannix vil starte sin første kamp etter et langt skadeavbrekk, og at man regner med at han vil spille ca. en time.  Mannix er en midtbanespiller med gode pasninger, teknikk, og stor spilleforståelse.  Han kan minne om Jan Mølby som type.  Dessverre har hans karriere blitt gjentatte ganger satt tilbake p.g.a. skader.  Liverpool viste imidlertid hvilken tiltro de har til ham da de nylig ga ham en profesjonell kontrakt til tross for at han ikke fikk spilt en eneste kamp forrige sesong.  Det eldste laget på akademiet må trolig unnvære sentrale spillere som David Raven og Mark Smyth mot Crewe, da disse spilte for reservene i går.

 

Everton utelukker ikke mulig stadiondeling

Evertons formann Sir Philip Carter uttalte på klubbens årsmøte i går at man på Goodison Park ville vurdere en mulig stadionedeling med Liverpool, så sant det ga de blå en betydelig økonomisk fordel:  - Hvis de lokale myndigheter ønsker å bruke penger på å bygge en stadion, og tilby den til klubben, vil det være dumt av oss å ikke vurdere.  Jeg understreker at det er noe vi vil vurdere.  Hvis det er en vesentlig økonomisk gevinst for Everton i dette, da må styret se nærmere på det.  Hvis det skulle utvikle seg ytterligere vil vi ta det opp med våre fans.

Liverpool sendte nylig en søknad om å få bygge eget stadion i Stanley Park, som skal stå ferdig i 2006.  Det er målsettingen til Rick Parry & Co.  Dette er hva klubben ønsker, og det er hva Liverpools supportere ønsker.  Avstemninger for røde fans har vist en andel på 70 til 90% som ønsker et eget anlegg.