Henchoz ankelskadet igjen

Henchoz ute i en til to uker. Houllier ønsker å fortsette offensivt. Babbel mener det er galskap å få lov til å møte de røde. Mellor hyllet for gode holdninger.

Henchoz ankelskadet

Stephane Henchoz er ute av bildet til morgendagens kamp mot Blackburn. Gerard Houllier kunne på dagens pressekonferanse avsløre at midtstopperen pådro seg en ankelskade i onsdagens EM-kvalifiseringskamp mot Russland. Sveitseren har gått glipp av Liverpools to siste kamper grunnet et tilsvarende problem. Den siste smellen vil trolig holde ham utenfor spill i en til to uker.

 

Houllier ønsker å fortsette med samme offensive spillestil

Houllier håper at stilen og standarden på spillet de røde viste i de to siste kampene vil fortsette på Ewood Park. Manageren uttaler at han likte hva laget viste mot Tottenham og Everton og mener at selvtilliten i troppen er stor. ”Vi spilte bra i en time mot Chelsea, mens resten var av ujevn kvalitet. Vi fulgte så opp med en vanskelig kamp, men et godt resultat mot Aston Villa, Men fotballen vi spilte mot Tottenham og Everton var mer i tråd med hva jeg forventer av dette laget, når man tar i betraktning kvaliteten vi har. Vi fikk ikke det resultatet vi fortjente mot Tottenham, fikk et godt resultat mot Everton og forhåpentligvis vil fremdriften øke.”

 

Sjefen aksepterer at Blackburn er et lag med en rekke kvalitetsspillere og vet at det vil bli et tøft oppgjør. Sist sesong endte begge oppgjørene med poengdeling. ”Jeg husker at vi ledet 2-1 og at de utlignet sent til 2-2. Trolig tapte vi to poeng der, men det er slikt som skjer noen ganger. Vi ledet også 1-0 mot Blackburn på Anfield, men tapte to poeng også da. De har et godt lag og jeg har stor respekt for hva de har oppnådd. De er et veldig offensivt lag og det ser ut til å kunne bli en god offensiv kamp, håper jeg.” Blackburn forsterket laget med Brett Emerton, Barry Ferguson, Markus Babbel og Dino Baggio. Om dette uttaler Houllier følgende: ”Jeg er bare interessert i Liverpool og vi vil fokusere på våre styrker istedenfor andre lags kvaliteter.”

 

Babbel: -Galskap å la meg spille mot de røde

Markus Babbel innrømmer at det er galskap at han har fått lov til å spille mot sin gamle klubb kun tre uker etter at han signerte en utlånsavtale for resten av sesongen med Blackburn. Forsvareren sier at han kommer til å gjøre alt for å sette kjepper i hjulene for de røde, men at han ikke er bitter over å ha blitt degradert på rangstigen på Anfield. Lettere ble det heller ikke etter Houllier i sommer kjøpte Steve Finnan. ”Det er galskap. Man bytter klubb og allerede i andre kamp ender man opp med å spille mot klubben man forlot. Men tar vi tre poeng, så er det nøkkelen. Jeg må konsentrere meg om mitt eget spill og det betyr å prøve å vinne kampen for Blackburn. Jeg er ikke den typen som alltid ser tilbake, men jeg foretrekker å se fremover.  Jeg er stolt over at jeg klarte å komme tilbake fra en alvorlig sykdom og nå ønsker jeg å gjøre dette for meg selv og ikke for noen fra Liverpool. Jeg har kommet så langt på vei og dette er siste steget, og jeg håper at manageren gir meg sjansen til å bevise for meg selv at jeg fremdeles er god nok for dette nivået. Det er årsaken til at jeg kom til Blackburn. Jeg hadde mange gode stunder i Liverpool. Min første sesong var utrolig da vi vant fem trofeer. Da jeg var veldig syk, viste klubben meg en utrolig støtte. Men det kom til et punkt hvor jeg måtte gå videre, fordi jeg ønsket å spille fotball igjen. Jeg spilte en del kamper for Liverpool under pre-season og jeg synes jeg gjorde det bra, men på slutten av forrige sesong sa sjefen til meg at jeg kunne forlate klubben hvis jeg fant meg en ny. Han sa også at jeg kunne bli i Liverpool hvis jeg ønsket, men gjorde det klart at det ikke ville bli enkelt for meg å få spille igjen. Alt var rettferdig. Så jeg startet å se meg omkring og Blackburn var der, og nå er jeg her. Jeg tror jeg kan hjelpe denne klubben. Sånn formmessig føler jeg meg som den gamle Markus Babbel, som gikk til Liverpool den første sesongen. Jeg føler meg selvsikker og bra, men jeg har ikke spilt mange kamper. Jeg er en erfaren spiller og jeg tror jeg kan spille tre eller fire kamper og da kan jeg muligens si at jeg er tilbake igjen.”

 

Mellor hyllet for gode holdninger

Neil Mellor scoret to ganger for West Hams reservelag tidligere i uken og blir nå hyllet for sine gode holdninger. Holdninger. Den unge Liverpool-spissen, som er på en sesongs utlån til West Ham, ønskets elv å spille for reservene for å bedre kampformen og viste klasse ved å score to ganger i  3-3-kampen. ”Neil ønsket å spille fordi han følte at han trengte en kamp for å forbedre formen og da ga positivt utslag både for ham og laget. Med førstelagsspillere er det alltid spørsmål om hvordan man vil håndtere en reservelagskamp. Men så lenge folk kommer og spiller med den holdningen til Neil Mellor er det ingen problemer,” uttaler West Hams reservelagstrener Roger Cross.