Henchoz snart spilleklar igjen

Stephane Henchoz sier at han er på bedringens vei. Fem røde i aksjon i kveldens landskamper. Houllier tviler på om Cissé er til salgs. Ny afrikaner linket.

Til den sveitsiske avisen ”Le Matin” sier Stephane Henchoz at alt nå går som det skal angående hans venstre legg som ble operert i mars.  Skaden har tatt lenger tid å bli leget enn først antatt, og Gérard Houllier antydet nylig at midtstopperen var tvilsom til starten av neste sesong.  Ifølge spilleren selv er imidlertid det svært pessimistisk, og midtstopperen har ikke gitt opp å bli klar til landskamper som blir spilt om et par ukers tid.  Han trener nå med sin tidligere klubb Neuchatel Xamax:  ”Jeg håper å kunne trene så godt i ti dager her at jeg kan regne meg som 100% igjen.  Målet er å bli friskmeldt til de to kampene mot Albania og Russland, 7. og 11. juni.  Jeg har holdt kontakten med landslagstrener Kuhn gjennom min opptreningsperiode, og hvis alt nå går bra fram til troppen tas ut 3.juni vil jeg være klar for en plass i troppen.”

 

John Arne Riise spiller venstreback når Norge møter Finland i kveld.  Sunnmøringen er blitt trukket ned i forsvaret siden André Bergdølmo ikke er tilgjengelig.  På andre siden av banen vil Sami Hyypiä styre midtforsvaret til finnene.  Kampen sendes direkte på TV2 kl 19.00.

Både Steven Gerrard, Michael Owen og Emile Heskey er ventet å være med i startoppstillingen mot Sør-Afrika, også den kampen spilles i kveld.  Størst usikkerhet er det angående Heskey, men siden Wayne Rooney er skadet og James Beattie har vært opptatt med cupfinale går de fleste tipsene i retning av at store Emile for en ny sjanse på topp ved siden av klubbkamerat Owen.

 

Gérard Houllier sier til Liverpools offisielle hjemmeside at man er på utkikk etter en venstre flankespiller, men det må være rett spiller og til rett pris.  Manageren bekrefter at man fortsatt er interessert i Damien Duff, som Blackburn ikke ønsket å selge da de røde prøvde seg sist sommer.  Houllier legger heller ikke skjul på at Djibril Cissé er et transfermål, men han legger til at han ”tror ikke Cissé er til salgs”.  Gérard er nå i Frankrike, og skal møte Auxerre og deres manager Guy Roux om noen få dager for å diskutere en mulig overgang for både Djibil Cissé og midtstopperen Jean-Alain Boumsong.

 

Houllier var på Bastia v Sochaux sist tirsdag.  Målet med turen var å sjekke utlånte Grégory Vignal hos hjemmelaget.  Ifølge enkelte engelske aviser skal manageren også være interessert i Mickael Essien hos Bastia.  Den snakkes om at Liverpool skal være interessert i å kjøpe 20-åringen fra Ghana, får så å låne ham en sesong tilbake til Bastia.  Dette stemmer dårlig med hva Houllier tidligere har sagt, at han nå vil konsentrere seg om å hente inn spillere som kan gå rett inn på laget.  Essien er en hardt arbeidende og defensiv midtbanespiller.