Heskey blir ikke straffet av UEFA

Heskey slipper straff for episoden i Tyrkia. Hamann-comeback på torsdag? Murphy eller Le Tallec tar Smicers plass mot Blackburn. Owen-spekulasjoner. City vil beholde Keegan. Fulham-kampen utsolgt.

Heskey slipper straff

Emile Heskey kommer ikke til å bli straffet av UEFA etter tumultene i spillertunnellen i forbindelse med Englands EM-kvalifiseringskamp mot Tyrkia i Istanbul. Liverpool-spissen var blant de mest aktive av de engelske spillerne da det kom til håndgemeng, og kunne i verste fall ha blitt utestengt fra hele gruppespillet i Portugal. Men UEFA har altså bestemt seg for ikke å tiltale Liverpool-spissen, eller noen andre enkeltspillere for den saks skyld.

UEFA har derimot i dag bestemt seg for å ta ut tiltale mot både det engelske og det tyrkiske fotballforbundet fordi de ikke klarte å kontrollere spillerne sine under "hat-oppgjøret". Dette etter å ha studert videobevis fra det som foregikk både på banen og i spillertunnellen, samt å ha lest dommer Collinas rapport fra kampen.

UEFA’s disiplinærkomite vil sluttbehandle saken på sitt møte kommende torsdag, og vil da offentliggjøre hvilke straffereaksjoner som vil bli pålagt de to forbundene. Komiteen skal også behandle en tidligere tiltale mot det tyrkiske forbundet samme dag. Denne er relatert til stadionsikkerhet og publikumsoppførsel.

Hamann for reservene på torsdag?

På nettstedet til Liverpool Daily Post & Echo antydes det i dag at Dietmar Hamann kan komme til å gjøre comback etter sin langvarige skade for Liverpools reservelag allerede kommende torsdag. Hamann har begynt å trene igjen, men få hadde vel trodd at tyskeren skulle være klar for spill igjen så tidlig som dette.

Birmingham er reservenes motstander på Deva Stadium denne torsdagskvelden, og kommer Didi helskinnet fra denne kampen kan kanskje comebacket på førstelaget komme tidligere enn selv de mest optimistiske av oss turde håpe på?

Murphy tar Smicers plass på onsdag?

Som vi nevnte tidligere i dag er det lite som tyder på at Vladimir Smicer blir klar av sin akillesskade tidsnok til å rekke onsdagens ligacupmøte med Blackburn. Det kan åpne opp for Danny Murphy i startoppstillingen på Ewood Park. Det var nettopp Murphy som erstattet Smicer, da tsjekkeren måtte forlate banen mot Leeds på lørdag, og kampen om den ledige plassen står nok i første rekke mellom den tidligere Crewe-spilleren og det franske stortalentet Anthony Le Tallec.

Manager Gerard Houllier har uttalt følgende om situasjonen: "Uheldigvis har Vladimir pådratt seg en akillesskade, og han kunne ikke fullføre kampen mot Leeds. Det er synd både for han og oss, for han spilte meget bra på lørdag. Men heldigvis har vi Danny Murphy tilbake fra skade igjen, og så har også Anthony Le Tallec spilt meget bra når han har fått sjansen, så vi er vel egentlig godt dekket på midtbanen før møtet med Blackburn."

Oppgjøret på Ewood Park vil for øvrig bli overført live på norske tv-skjermer. Det er Viasat Sport som har sikret seg rettighetene til ligacupen, eller Carling Cup som den heter i år.

Owen-spekulasjoner

All den tid Michael Owen ikke har signert en ny kontrakt for Liverpool vil spekulasjonene omkring hans fremtid bare fortsette i den engelske tabloid-pressen. At Gerard Houllier gikk ut og uttalte at han var sikker på at stjernespissen ville skrive under for en ny periode med de røde, ser ikke ut til å ha hjulpet det grann, skal man dømme etter alle tabloid-ryktene rundt Owens fremtid i engelske medier denne helgen.

Flere medier har de siste dagene antydet at Inter Milan er villig til å gi hele £30 mill. + stjernspissen Alvaro Recoba i bytte for å sikre seg Owen, og at handelen vil finne sted ved sesongslutt. Italienske media skal på sin side ha antydet at Recoba vil finne veien til Anfield allerede nå i januar, og at han vil komme til Liverpool på et 6 måneders låneopphold fram til den endelige handelen finner sted.

Andre tabloider mener å vite at Chelseas styrtrike eier Roman Abramovich vil sikre seg Owen for £50 mill så snart sesongen er over, men antyder også at russeren kan få konkurranse om Owens underskrift av både nevnte Inter og Real Madrid.

Vi antar at disse spekulasjonene bare vil øke i styrke så lenge Owen ikke gjør antydning til å signere en ny kontrakt med Liverpool, men velger likevel å ta det hele med en god klype salt foreløpig.

I tillegg til Owen/Recoba-ryktene hevder også tabloidene i dag at Liverpool vil bli tilbudt Rui Costa, nå når portugiseren skal stå på listen av spillere som AC Milan er villige til å kvitte seg med. Ryktene vil ha det til at italienerne skal være villige til å la den offensive midtbanespilleren gå på lån til de røde, men det hevdes også at både Barcelona og Benfica har følere ute etter 31-åringen.

City frykter for Keegan

I kjølvannet av tabloid-spekulasjonene omkring manager Gerard Houlliers fremtid på Anfield, har Manchester Citys direktør Dennis Tueart i dag gått ut og hevdet at Kevin Keegan i tilfelle kommer til å motstå fristelsen det ville være å ta over klubben han i sin tid gjorde stor suksess hos som spiller.

"Styreformann John Wardle og styret – meg selv inkludert – vil i tilfelle en slik forespørsel skulle komme, sette oss ned og diskutere situasjonen med Kevin. Kevin har sikkert sine egne tanker om saker og ting, men da han kom hit uttalte han at Manchester City var en sovende gigant med et stort potensiale. Han har gjort sine saker bra her, og jeg er sikker på at han vil fullføre på det han har startet her", heter det i uttalelsen fra Tueart i dag.

Fulham-kampen utsolgt

Fulham melder i dag at de kun har 200 vanlige setebilletter igjen til søndagens kamp mot Liverpool, og at kampen kommer til å bli helt utsolgt. Fotballinteressen i det vestlige London er på topp etter klubbens gode start på sesongen, og den overbevisende borteseieren mot Manchester United i helgen.

Liverpool har blitt tildelt en kvote på 2963 billetter til denne kampen, og disse blir nå lagt ut for salg til sesongkortinnehavere som var på minst 3 bortekamper i fjor.