Hodestups ut av UEFA-Cupen!

Liverpool falt tilbake på gamle synder og kom aldri tilbake da Celtic scoret rett før pause. Nå gjenstår kun CL-plassering å spille for.

Med et bra utgangspunkt fra første kamp, og en bra første halvtime på Anfield, så det lenge lovende ut med tanke på en plass i semifinalen. Liverpool skapte 3-4 gode sjanser før skottene satte inn et skjebnesvangert frispark på overtid i første omgang. De fleste fryktet at målet ville vippe kampen i Celtics favør, og nettopp det gjorde det. Repetisjonen viser klart at gjestene aldri skulle hatt det frisparket. Henki gikk klart i kroppen på Traore, men den tyske kamplederens avgjørelse stod fast. På frispark spriker muren vår i alle retningen, og et ikke altfor godt plassert skudd lurte Dudek, som stod riktig plassert i forhold til muren og ingenting kunne gjøre. Liverpool har over tid slitt med å komme tilbake når motstanderen tar ledelsen. Men ferske minner fra White Hart Lane gjorde likevel at vi gikk til andre omgang med et visst håp. Liverpool innfridde likevel aldri. Til tross for å kaste inn Baros relativt tidlig i andre omgang, ble Celtics overbefolkede midtbane altfor effektiv og dominerende til at vi klarte å tilvinne oss noe markert overtak. Spesielt Danny Murphy og Didi Hamann skuffet hos de røde. Da dommeren blåste av var det ikke ufortjent at de grønne gikk videre.

Sami Hyypiä gratulerte skottene med seieren etter kampslutt, og ønsket dem lykke til videre. Kapteinen var skuffet over både resultatet og prestasjonene til laget sitt. – Vi skapte ikke nok sjanser til å vinne. Det første målet avgjorde nok kampen, men Celtic kjempet hardt gjennom 90 minutter. De vant til slutt 2-0. Det sier egentlig det meste, mente finnen.

Houllier innrømmet etter kampslutt at spillerne var meget skuffet over sluttresultatet. Men han valgte likevel å fokusere mest på de åtte siste ligakampene. – Vi har fortsatt en sjanse til å ende på kvalifiseringsplass til Champions League, og vi ønsker selvsagt å avslutte sesongen med en opptur. Gårsdagen resultat mot effektive Celtic må glemmes så fort som mulig. Det gjenstår fortsatt mange viktige kamper før sesongen er over.

Leeds United er motstander i neste kamp når de gjester Anfield søndag. I dag annonserte de at Terry Venables trekker seg som manager. Midlertidig sjef for United blir trofaste Eddie Gray. Det er neppe gunstig for et ”såret” Liverpoollag å møte et mannskap som nettopp har får ny (midlertidig) manager. Et slik skifte virker ofte som en vitamininnsprøytning på de første kampene.