Houllier angriper feige Neill

Liverpools manager med blandede følelser etter seieren i Blackburn. God Diouf vil bli enda bedre. 16-åringer klare for opprykk.

Souness klaget på straffespark

Benbruddene til Milan Baros og Jamie Carragher overskygget hva som var en ny imponerende borteseier for Liverpool på Ewood Park.  Baros er regnet å være ute til nyttår, mens Carra kan risikere å være på sidelinjen i så lenge som et halvt år fremover.  Gérard Houllier sa etter kampen at han gjerne hadde byttet poengene med to friske spillere, og han la ikke skjul på hva han mente om mannen som skadet Carragher med sitt overfall tidlig i kampen:  - Jeg sa etter kampen at taklingen fra Lucas Neill var av en slik type at det kan forårsake benbrudd hos din motstander.  Dessverre var det nettopp det som var tilfelle.  For meg var det en feig måte å gå inn i en duell på, og reaksjonen var også forkastelig siden han da klaget på at han ble utvist.  Jeg er nedbrutt på vegne av Jamie.  Han vil ikke kunne spille igjen de neste seks månedene, mens Neill vil være klar om tre kamper.  Du kan forestille deg hva Graeme Souness hadde sagt dersom en av hans spillere hadde fått brukket benet på en lignende måte.  Jeg ville heller ha tapt kampen enn å ha mistet to spillere med alvorlige skader.

Souness hadde ingen klager å komme med angående utvisningen, og konstaterte at det ikke hadde vært noen god dag for hans elever:  - Vi begynte bra, og vi fikk vårt mål.  Deretter fikk de et straffespark som vi ikke var særlig fornøyd med, men de skal ha ros for at de utnyttet overtaket med en mann mer veldig bra.  De fortjente seieren, men vi vil aldri få vite hvor stor betydning det hadde å få en mann utvist.  Det var ingen god dag for oss.

 

Sterk åpning av El-Hadji

El-Hadji Diouf var banens beste mot Blackburn, og afrikaneren har hatt en meget god sesonginnledningen etter at han kom inn som innbytter i den første kampen mot Chelsea.  ”Seriemorderen” synes å ha etablert seg i engelsk fotball for alvor, og manager Houllier mener at dette bare er begynnelsen fra mannen som kostet £10M foran forrige sesong:  - Vi har ennå ikke sett det beste fra El-Hadji.  Ikke bare skaper han sjanser, men han arbeider også hardt for laget og løper mye under en kamp.  Kanskje behøver han å bli mer klinisk med den siste pasningen, men det vil komme.  Denne gutten er bare 22 år, og han har talent.

- Gi ham tid.  Jeg vet om eldre spillere som har brukt lengre tid enn det han har gjort.  Han vil bli noe stort.  Dersom han hadde vært engelsk ville alle fantasere om han, og hvis han hadde vært brasiliansk ville han skapt overskrifter hver dag.  Han er en spillertype som man behøver i Premier League..

 

Debut for Guthrie

U19-laget vant på lørdag 2-1 borte mot Huddersfield, etter scoringer fra Mark Smyth og Jason Massie.  16-åringen Danny Guthrie (bildet) spilte sin første kamp på dette nivået, og ble etterpå berømmet av trener John Owens.  Owens kunne fortelle at Guthrie ville bli mer benyttet for de eldste juniorene framover, nå som Darren Potter har avansert til Melwood.  Treneren slo også fast at en annen 16-årig midtbanespiller, irske John-Paul Kelly, ville få en sjanse for U19 om kort tid.

I The Kopite nr 2, som vil være ute i løpet av en ukes tid, har vi et langt intervju med Guthrie og hans lagkamerat Ralph Welch.