Houllier bekrefter Blackburn-samtaler

Houllier vil ikke stå i veien for Babbels Blackburn-overgang.Heskey med ny selvtillit. Manageren dementerer manglende ambisjoner og ser fram til Chelsea-matchen.

Gerard Houllier har nå bekreftet at han ikke vil stå i veien for Markus Babbel om spilleren selv ønsker seg til Blackburn Rovers. Selv om manageren har uttrykt at han er overrasket over og tilfreds med Babbels utmerkede form i pre-season, er han likevel villig til å la tyskeren forlate Liverpool.

"Markus har vært strålende i preseason-kampene, men vi har sterk konkurranse om høyrebackplassen, og jeg kan ikke garantere han noen fast plass på laget. Steve Finnans ankomst har øket mine valgmuligheter på akkurat denne plassen", slår Houllier fast.

Houllier bekrefter at Blackburn har forhørt seg om Babbel, og at Lancashire-klubben er i forhandlinger med Babbels agent.

"Dersom de kommer til en enighet, vil Markus få tillatelse til å forlate Liverpool", uttaler manageren. Og klarere kan det vel ikke sies? Alt tyder på at Markus Babbel har spilt sin siste kamp i Liverpools røde trøye.

Heskey innser han må heve seg

Emile Heskey har gått i seg selv i sommer, og har i dag innrømmet at han må heve sitt spill mange hakk fra i fjor, og begynne å finne tilbake til den formen som gjorde at Liverpool var villige til å betale Leicester £11M for hans tjenester. Heskey er fullt klar over at han ikke leverte varene i fjorårssesongen, men mener nå at han er mentalt bedre forberedt på en lang sesong, og tror han skal være istand til å reprodusere den formen han viste i Liverpools Treble-sesong.

"Jeg kom aldri skikkelig i gang i fjor. Forhåpentligvis vil jeg rette på dette nå. Fjorårssesongen er en sesong jeg ønsker å glemme fortest mulig. Jeg tror faktisk jeg aldri har hatt en dårligere sesong før. Så det har vært fint å gjennomføre en god preseason nå. Slikt gir selvtillit", sier den store spissen.

"Da forrige sesong startet var jeg sliten etter VM, både mentalt og fysisk. De to ukene som var mellom VM og preseason-treningen startet var rett og slett ikke nok for meg. Jeg var ikke klar for preseason-treningen ennå, trass i at jeg fikk en uke ekstra fri etter VM. Og jeg klarte aldri å ta igjen de andre guttene som hadde startet treningen en uke tidligere heller . Det var en hard tid", forteller "Bruno".

Heskey sier at han føler seg som en annen spiller nå enn han gjorde for 12 måneder siden, og det er gode nyheter for alle Liverpool-fans. 6 mål i løpet av preseason-kampene er bevis godt nok på at den store spissen er i ferd med å finne seg selv igjen.

"Enhver spiller som spiller med selvtillit vil gjøre det bra. Og for øyeblikket er selvtilliten min på topp. Jeg synes det er gøy på trening igjen, og jeg håper dette kan bli en veldig spesiell sesong der jeg kan spille en aktiv rolle. Det var fantastisk å være med på å vinne the Treble, og litt flere pokaler i hylla vil være fint. Jeg trives i Liverpool som aldri før", slår han fast.

– Vil kjempe som løver for tittelen

Selv om første delmål for Gerard Houllier og Liverpool denne sesongen er å kvalifisere seg til Champions League, lover manageren at hans spillere vil gjøre alt som står i deres makt for å vinne hver eneste match de spiller i håp om at det skal være godt nok til å gå helt til topps.

"Ingen manager, ikke engang Alex Ferguson eller Arsene Wenger, kan si med sikkerhet at lagets deres vil vinne ligaen før sesongstart. Men hva jeg kan si er at vi vil gi vårt ytterste i hver match i håp om å bli kronet som ligamestre i mai. Det er det vi ønsker oss", slår Houllier fast, og dementerer dermed at det skulle være noe i veien med ambisjonene etter gårsdagens uttalelser om at målet er en topp fire-plassering.


Laget nærmer seg hele tiden, selv om gjennomsnittsalderen fortsatt er lav. Vi mangler to av våre beste midtbanespillere til søndagens match, og det er selvsagt ingen ønskesituasjon. Men laget har utvilsomt mer rutine nå enn i fjor, og jeg er sikker på at vi på sikt vil høste frukter av vårt arbeide her. Jeg føler at de neste to-tre årene vil bli veldig spennende for denne klubben", legger han til.


"Vi har kjernen til et veldig sterkt lag her, og vi har vinnervilje. Dette er en viktig sesong for hele klubben, og vi ønsker å gjøre det bedre enn i fjor."

- Spent på Chelsea

Etter at Chelsea har brukt mer enn £70M på nye spillere i sommer, er manager Houllier meget spent på motstanden londonerne vil yte i morgen. Han innrømmer at han ikke helt vet hva han kan vente seg fra den kanten, men slår fast at det utvilsomt vil bli en spennende start på sesongen.

"Det er mange usikkerhetsmomenter rundt denne kampen. Vi vet ikke så mye om laget deres, så det er vanskelig å planlegge ut i fra det. Men jeg så de spille på onsdag, og de spilte bra. Selvsagt vil vi savne en spiller som Steven Gerrard, men vi har spillere som vil håndtere oppgaven bra", forsikrer Houllier.


"Flere av spillerne som ikke var med i vennskapskampen mot Valencia er akutelle til denne kampen. En spiller som Bruno Cheyrou har gjort det svært bra i sommerkampene, og vil være med i bildet på søndag", avslører manageren.

- Ikke misunnelig på Chelsea

Vår franske manager insisterer at han ikke er misunnelig på Ranieri og millionene han har fått til å handle for i sommer, men tror i motsetning til mange andre at Chelseas stjernegalleri kan finne tonen raskere enn folk flest tror.

"Det hele avhenger av hvor fort spillerne lærer hverandre å kjenne, og hvordan kjemien mellom dem stemmer. De menneskelige sidene til spillerne har større betydning enn folk aner", sier Houllier og peker på sine egne sommerkjøp, Harry Kewell og Steve Finnan, som eksempel på spillere som har funnet seg utrolig bra til rette i nye omgivelser.