Houllier ber fansen være tålmodig

Houllier sier Liverpool trenger mer tid før man er på Arsenals nivå. Wenger ikke lenger interessert i Dudek.

Gérard Houllier sier at Arsenal-lagets modenhet og erfaring er en av hovedgrunnene til at London-laget har et forsprang på hele 14 poeng ned til Liverpool. Houllier har innsett at det nå blir en bortimot umulig oppgave å hente opp forspranget, men sier at de røde vil fortsette framgangen og etter hvert ta igjen topplagene når de får mer erfaring de neste månedene og årene.

”Da vi spilte mot Crystal Palace på søndag, hadde vi bare én spiller over 25 år, så vi trenger ennå tid til å utvikle oss før vi kan få fullført vårt potensiale. Hos Arsenal har spillere som Henry, Bergkamp, Wiltord og Pires nå spilt sammen i tre sesonger, mens Patrick Vieira har vært der i snart sju. Stammen i laget har vært den samme over mange år. De aller fleste trenger tid til å tilpasse seg fotballen i England. Du trenger karakterstyrke for å tilpasse deg det fysiske aspektet av spillet. Når det er gjort og hvis du har gode nok ferdigheter – først da kan du lykkes.”

Før kveldens batalje på Anfield, ber Houllier Liverpools supportere om å gi det de har: ”Vi må moblisere supporterne igjen så vi kan få den samme responsen som vi fikk under cupkampen forrige uke. Fansen var med oss fra første avspark og helt til sluttsignalet gikk. De var fantastiske. Denne kampen er like viktig, spesielt når en ser på gårsdagens resultater, som ikke akkurat gikk vår vei.”

Arsenals manager Arsene Wenger avviser i dag at klubben kommer til å prøve å sikre seg Liverpools keeper Jerzy Dudek, mannen de prøvde å kjøpe før polakken altså valgte å flytte til Merseyside for halvannet år siden. ”Når man mislykkes i å få tak i en spiller, så mislykkes man. Da går man ikke tilbake på det. Vi hater ikke hverandre, men nå har Dudek i tillegg forlenget kontrakten med Liverpool, og da måtte vi ha brukt enorme summer både på å kjøpe ham fri og til å betale lønna hans.”