Houllier: -Fowler burde aldri forlatt LFC

Houllier mener Fowler var for utålmodig. Sjefen full av lovord for Baros. Jari ble ofret for Milan. Murphy ”Årets spiller” på Official Site.

Fowler forlot Liverpool for tidlig
Gerard Houllier sier at Robbie Fowler forlot Anfield alt for tidlig, og hadde han blitt kunne han kjempet seg tilbake i startoppstillingen. I dag spiller Fowler på Anfield for første gang siden han forlot klubben i november 2001. "Jeg synes Robbie gjorde en feil ved at han ønsket å dra. Han burde vært mer tålmodig. Han måtte ha arbeidet mer med formen etter flere operasjoner og når man ser hvilken fremgang andre spillere har gjort, må jeg si det var feil å forlate klubben. I moderne fotball deltar ikke spillerne i 60 kamper, bare managerne gjør det. Det er derfor vi er så slitne! Han ville fått sjansen hvis han hadde blitt, men jeg kan forstå at med den statusen han hadde blant fansen og med hans prestasjoner at det var riktig å dra på det tidspunktet han gjorde. Å se at noen du liker drar, og som fansen også liker, er alltid en vanskelig avgjørelse å ta, men det er en managers jobb. Jeg tror ikke vi hadde noe annet valg, fordi han ønsket å gå. Robbie vil bli ønsket velkommen av sine tidligere lagkamerater, noe Nicolas Anelka også vil, fordi han var populær den korte tiden han var her, også blant fansen. Men så fort velkomsthilsenene er vel overstått, håper jeg støtten er overført til oss fordi det er en viktig kamp," sier Houllier.

Houllier lovpriser Milan Baros
Manageren er svært fornøyd med hva Milan Baros presterte i 6-0-seieren mot West Bromwich forrige lørdag, og samarbeidet på topp med Michael Owen ser svært lovende ut. Houllier vet at Baros er en individualist av natur, men ble svært imponert over tsjekkerens lagspill. "Michael hadde fire fulltreffere mot WBA og Milan nettet to ganger og la opp til to av Michaels scoringer. Han kunne scoret ytterligere tre eller fire. Samarbeidet fungerer svært bra. De ser ut til å like å spille sammen, for hverandre, og de prøver å finne hverandre. Det er et godt signal for lagets effektivitet. Det er tidlig å si om de kan komme til å danne et godt spisspar, men jeg likte hva jeg så mot West Brom. Jeg har alltid oppmuntret til individuelle initiativ, men det gjelder å finne en balanse mellom det og lagspill, og den siste kampen blir husket grunnet lagsamarbeidet. Jeg gleder meg over Milans fremganger. Han har alltid hatt gode holdninger og ønsker alltid å spille. En ung spiller behøver å finne en balanse mellom individuelt spill, der de kan forbedre seg og få selvtillit, og hva som er best for laget i enhver situasjon. Mot West Brom var det første gang han spilte for laget samtidig som han viste individuelle ting. Han gjorde det for Tsjekkia i midtuka også, da han scoret et og la opp til et. Milan tjener på å spille sammen med hele laget. Han er et ungt talent som trenger å ha beina godt plantet på jorda og lære faget gradvis. Han bommet på mange sjanser mot West Bromwich, men det var positivt at han dukket oppe i de posisjonene hvor han bommet, og han lot ting skje," utdyper Houllier.

Houllier ofret Jari for Milan
Franskmannen innrømmer også at årsaken til at klubben solgte Jari Litmanen var at man hadde Milan Baros. Milan hadde store tilpasningsproblemer i sin første sesong og hadde mange svake opptredener for reservene og slet med den engelske spillestilen. Da sesongforberedelsene tok til var han i langt bedre form og ønsket var stort for å vise seg frem. "Vi lot ikke Robbie gå fordi vi hadde Milan her. Robbie hadde Michael og Emile foran seg i rekken. Jeg lot Jari gå fordi vi hadde Milan. Da jeg så at han var en annen spiller da han kom tilbake til pre-season, var jeg klar til å la Jari gå. Det var ingen spørsmål om Jaris kvaliteter, men han var for ofte skadet, og over 30 foretrekker jeg å gi yngre spillere sjansen. Jeg så Milan for første gang da han var 17. Dersom man har tro på en spiller, må man være tålmodig. Det er sant at flere i staben min trodde at jeg hadde kjøpt et esel. Vi hadde spurt om han kunne komme tidlig for å få tilpasset seg, for det tar måneder. Ingen kjente ham til å begynne med denne sesongen, bare på navnet. Han har nå scoret 11 mål, ingen av disse fra straffemerket, og han har åtte eller ni målgivende. Han lærer og det gode er at han ser sprek ut.  Det at han ikke har deltatt i så mange kamper denne sesongen kan bli en fordel for oss til slutt," avslutter Gerard.

Murphy "Årets spiller"
Danny Murphy har blitt kåret til årets Liverpool-spiller i en avstemning på liverpoolfc.tv. Totalt har det blitt avgitt 14965 stemmer og Danny Murphy fikk 41,9% av stemmene. På de neste plassene fulgte Steven Gerrard (21,2%) og Michael Owen (14,6%).