Houllier ga bort medaljen sin til Kirkland!

Før kveldens møte med Blackburn i ligacupen, avslører keeper Chris Kirkland at manager Gerard Houllier forærte han sin vinnermedalje etter fjorårets finale! Kirkland gikk glipp av finalen på grunn av sin alvorlige skade, men satte stor pris på Houlliers fine gest.

Houllier ga sin vinnermedalje til Kirkland!

Chris Kirkland starter i kveld sin første kamp siden den alvorlige kneskaden han pådro seg mot Crystal Palace i januar i fjor. I dag har han fortalt om skuffelsen over å miste store deler av fjorårssesongen, og ikke minst ligacupfinalen i Cardiff. Og om hvordan manager Gerard Houllier hjalp han å overvinne skuffelsen.

"Jeg trodde ærlig talt ikke jeg skulle motta noen vinnermedalje for ligacupen i fjor. Jeg var jo ikke berettiget til en da jeg ikke var i finale-troppen. Men Gerard Houllier var ikke snauere enn at han forærte meg sin medalje", forteller Kirkland.

"Det var et helt uvirkelig øyeblikk. Han kom bort til meg på banen etter medaljeutdelingen i Cardiff, rakte meg medaljen si, og sa: Denne tilhører deg!", forteller Kirkland om den fantastiske gesten fra manageren.

"Jeg ble fullstendig stum. Det betydde utrolig mye for meg at han gjorde det. Jeg tror denne gesten viser for all verden hvilken type Gerard Houllier er, og hvor høyt han verdsetter sine spillere. Jeg hadde spilt i alle kampene unntatt en på veien fram til finalen, så det var veldig tøft å miste selve finalen. Jeg vil aldri glemme hva Gerard gjorde for meg den dagen."

Kirkland avslører at han i år har ambisjoner om å få spille i finalen selv, og dermed skaffe seg en ny medalje. Rykter i dag vil ha det til at den storvokste keeperen nå har kommet til engihet med de røde om en ny femårs-kontrakt, og at han vil signere denne allerede neste uke. Det skulle ikke forundre oss om denne flotte gesten fra Houllier bidrar til at Kirkland ikke har særlig betenkeligheter med å tegne en ny langtidskontrakt for de røde.

Småfacts før kveldens kamp

Liverpool har vunnet 12 av 16 ligacup-kamper etter at Houllier fikk alene-ansvaret for laget. De fire siste kampene er alle blitt tapt med 2-1. De røde har kun tapt 12 av de 70 siste cupkampene, inkludert Community Shield og supercupen.

Anfield-klubben har kun en gang før røket ut så tidlig som i 3.runde av ligacupen, mot Grimsby høsten 2001.

Michael Owen mangler kun to mål på å nå 150 mål for Liverpool, og har scoret fem mål på 8 kamper mot Blackburn i sin karriere.

Rovers-manager Graeme Souness vant tre ligacupfinaler med Liverpool som spiller, og scoret vinnermålet i den siste kampen mot Everton i 1984.

Blackburn har ikke vunnet hjemme siden ligaåpningen, da Wolves ble banket hele 5-1. Etter det har de tapt i tur og orden for Manchester City, Liverpool, Fulham og Charlton, og spilt uavgjort mot tyrkiske Genclerbirligi. De er det eneste Premier League-laget som ikke har holdt buret rent i en eneste kamp i år.

Ryktebørsen i dag

Tabloidpressen linker i dag Liverpool til Marc Overmars, som for tiden ikke får spilletid i Barcelona. De samme avisene mener også å vite at Chelsea og Real Madrid følger Steven Gerrards kontraktsforhandlinger med Liverpool med argusøyne, og står klare med bud om Liverpool-kapteinen ikke skulle komme til enighet med sin klubb. Det blir også hevdet at Liverpool vil tilby Michael Owen så mye som £80 000 i ukelønn for å signere en ny kontrakt med klubben, men at Real Madrid skal være villig til å gi stjernespissen nesten dobbelt så mye i lønn.

Og til slutt, i etterkant av gårsdagens spekulasjoner om at Liverpool og Manchester United er ute etter Phillipe Mexes, har Auxerre angivelig priset stopperen til hele £15 mill.

Gerrard MOM

Fansen har på Liverpools offisielle nettsted stemt frem Steven Gerrard som Liverpools beste mot Leeds. På de neste plassene i avstemningen fulgte Kewell, Sinama-Pongolle, Owen og Diouf.

Bortebilletter

Liverpool FC har i dag annonsert at de har mottatt en foreløpig tildeling på 1486 billetter til bortekampen mot Chelsea 7.januar. Disse går til sesongkortinnehavere som var på minst 4 bortekamper i fjor.

Klubben har også mottatt 1000 billetter til bortekampen mot Steaua Bucharest i Romania 6.november. Disse blir solgt til sesongkortinnehavere og medlemmer av European Travel Club.