Houllier klandrer effektiviteten

Houllier slikker sårene etter nok en kamp med misbrukte sjanser. Wenger fornøyd.Owen undersøkes i dag. Juniorlagene fortsatt ubeseiret.

Gérard Houllier sier at hans lag må bli mer effektivt, og han beskriver de misbrukte sjansene som vendepunktet i Liverpools 2-1-tap mot Arsenal i går. Etter at Harry Kewell hadde sendt hjemmelaget i føringen tidlig i første omgang, fortsatte Liverpool å produsere en rekke store sjanser, men uten at det ga resultater. Houllier sa: ”Vi skulle ikke ha tapt denne kampen når du ser på alle sjansene vi skapte før pause. Vi hadde nok sjanser til å punktere kampen allerede da. Jeg er frustrert fordi vi ikke fikk noen verdens ting ut en kamp vi burde ha vunnet. Når man ser hvor effektive de er, så er det ikke vanskelig å forstå hvorfor de leder ligaen. Jeg ønsker ikke å komme med unnskyldninger, men vi mistet noe av vår angrepsrytme da Vladimir Smicer måtte ut med skade like før hvilen. Danny Murphy ville også vært god å ha i bakhånd i en kamp som denne, men han ble skadet da han spilte for reservelaget tidligere i uka, og man kan ikke forvente at unggutter som Le Tallec skal komme inn å snu kamper mot lag som Arsenal. Han greide nesten å utligne for oss seint i kampen, men dessverre gikk skuddet hans like utenfor.”

Wenger fornøyd

Ikke uventet var Arsenal-manager Arséne Wenger en lykkelig mann etter kampen, men han innrømmet at kamputfallet fort kunne blitt annerledes hadde Liverpool utnyttet sitt store overtak i første omgang: ”Liverpool spilte svært godt og gjorde det veldig vanskelig for oss i første omgang, og 1-1 ved pause ga nok ikke noe riktig bilde av kampen. I de første 20-25 minuttene kunne de ha ledet med både to og tre mål, men da vi utlignet var det en mental trøkk for dem. Jeg fortalte spillerne ved pause at de skulle prøve å flytte spillet litt oppover på banen, og det lyktes vi med. Vi viste den kvaliteten som trengtes for å vinne kampen. Robert Pires sitt mål var et lykketreff. Han scorer ofte slik på trening, men han brukte alt han hadde igjen av krefter til å skape rom og til å score det målet.”

Owen til MR-undersøkelse i dag

I løpet av dagen vil vi forhåpentligvis vite omfanget av skaden Michael Owen pådro seg midtveis i andre omgang. Røntgenbildene i går viste ingen tegn til brudd, men han skal inn til MR-undersøkelse i dag for å avgjøre hvor lenge han blir tvunget til å sitte på sidelinjen.

Juniorlagene fortsatt ubeseiret

Begge Liverpools juniorlag var i går i aksjon, og fortsatt er de begge ubesiret i sine ligaer. U17 spilte 2-2 borte mot nabo Everton, mens U17 vant 2-1 borte mot Sheffiled United.