Houllier leter etter ”missing link”

En kreativ midtbanespiller er øverst på ønskelisten. Fortsatt usikkerhet angående Stephane Henchoz. Chris Kirkland skriver under på ny kontrakt. Danny Murphy ser fram til ny start.

Gérard Houllier sier til klubbens egen webside at han er på utkikk etter å styrke midtbanen foran neste sesong.  Han er ute etter en (eller flere?) spiller som kan skape mer kreativitet og være en link mellom midtbanen og angrepet.  Damien Duff kan være en slik spiller som Liverpool er interessert i, og Steed Malbranque hos Fulham er en annen som er linket til Anfield.

 

Houllier sier også at det kan være aktuelt å hente inn en forsvarsspiller ”siden det er usikkert om Stephane Henchoz blir klar igjen”.  Manageren legger til at han håper at sveitseren vil komme tilbake og at det da ikke er noe problem.  Etter det vi forstår er spørsmålet om midtstopperen blir tilgjengelig til ligastarten eller ikke, og at det ikke er snakk om noe langvarig opphold utover det.  Stephane er fortsatt ikke friskmeldt etter sin operasjon på baksiden av leggen i april.

 

Chris Kirkland vil forlenge sin avtale med Liverpool innen neste sesong, ifølge keeperen selv:  ”Klubben vil tilby meg en ny kontrakt i sommer og den vil jeg signere.  Det at de tilbyr meg en ny avtale mens jeg er skadet viser den respekten den har for meg som keeper og jeg ønsker å betale tilbake.”

 

Danny Murphy legger ikke skjul på at den nylig avsluttede sesongen endte med skuffelse, siden tapet på Stamford Bridge var det som endelig avgjorde at det ikke blir Champions League på Anfield til neste sesong:  ”Det er veldig skuffende å ikke være med i mesterligaen til neste år.  Vi er et lag som skal være blant de tre beste og ikke blant de fem beste, og det er vår egen skyld at så er blitt tilfellet.  Det faktum at vi er i denne situasjonen betyr at vi ikke har gjort vår jobb på en skikkelig måte.

”Samtidig kan vi ikke bli for nedbrutt av dette.  Vi behøver å starte på ny frisk til neste sesong uten å tenke på hva som har skjedd.  Det vil komme inn nye spillere, og bortsett fra noen få spillere vil alle måtte kjempe for sine plasser igjen.”

 

Danny er av mange regnet som årets beste spiller i Liverpool denne sesongen, og midtbanespilleren selv er også rimelig fornøyd med hvordan det har gått på det personlige planet:  ”Det har vært en bra sesong for meg, og med tanke på egne prestasjoner og mål er det nok det beste jeg har gjort.  Jeg bleknet noe mot slutten, kanskje fordi jeg mistet noe sprut etter en lang sesong, men det var uansett skuffende.  Alle spillerne har svake perioder, men dessverre fikk jeg min på feil tidspunkt.  Du ønsker å utvikle deg hvert år, og jeg tror jeg gjorde det ved å spille flere kamper, score flere mål, og i det hele tatt være mer stabil.