Houllier roser Le Tallec

Fem gode minutter av Le Tallec. Heskey har mer på lager. Harrison ny tredjekeeper. Uavgjort og seier for juniorlagene. Trekning African Nations Cup. Mål av Diarra.

Anthony Le Tallec fikk kun et par minutter på banen mot Leicester, men Gerard Houllier tar likevel frem en del lovord om den offensive midtbanespilleren som fyller 19 år 3.oktober. "Anthony Le Tallec scoret nesten med en heading og etterpå scoret han nesten igjen. I de fem minuttene han var på banen viste han akkurat hvorfor jeg kjøpte ham."

- Jeg har mer på lager
Emile Heskey lagde sitt første mål for sesongen i går. Selv mener den tidligere Leicester-spilleren at det fremdeles er et stykke igjen. Han er riktignok fornøyd med sine prestasjoner i det siste, men ønsker å score flere mål. "Det er alltid hyggelig å score og at vi vinner. Det var mot gamleklubben så det er fint. Jeg ønsker å score flere mål, men så lenge manageren er fornøyd med mine prestasjoner er jeg glad. Jeg vil fortsette å gjøre mitt best. Jeg forbedrer meg hele tiden og jeg vil definitivt vise mer fremover."

Paul Harrison med til Ljubljana
Med Chris Kirkland fremdeles ute med skade er Paul Harrison tatt opp i førstelagstroppen som tredjekeeper, rangert bak Jerzy Dudek og Patrice Luzi. Harrison er en lokal gutt med et år igjen på akademiet.  18-åringen (fyller 19 i desember) blir med de røde til Slovenia på tirsdag, for onsdagens oppgjør mot Olimpija Ljubljana. Det er en stor belønning for den store framgangen han har hatt. Og U19-trener John Owens har følgende å si om unggutten. "Alle på akademiet er glade på Pauls vegne. Det var en stor opplevelse for ham å være tredjekeeper mot Leicester, og det vil være bra for ham å reise med førstelaget til Slovenia. Paul har utrolige evner, han har et godt grep og tar kommando i feltet. Han er god på innlegg og er ypperlig til å stoppe skudd."

Juniorlagene fremdeles ubeseiret
U19 spilte 0-0 mot Derby hjemme i Kirkby, noe som betyr at lagets alle tre hjemmekamper hittil har endt med poengdeling. I denne kampen spilte også Darren Potter og Robbie Foy. Begge ble i sommer flyttet opp på Melwood for å trene med A-laget, men trengte kamptrening etter å ha sittet på benken for reservelaget tirsdag.  Trener John Owens hadde bortsett fra manglende scoringer ingenting å klage på etter kampen. "Darren Potter og Robbie Foy ga oss et ekstra løft. Vi viste et veldig godt angrepsspill, men klarte bare ikke å score, selv om vi hadde de beste sjansene. Mark Smyth og Jason Massie hadde noen gode muligheter, og Chris Butler fikk en god avslutning reddet." U17 slo Nottingham Forest 3-2 borte, uten at vi har fått oppgitt målscorerne.

Trekning African Nations Cup
I går ble trekningen av sluttspillet for African Nations Cup foretatt. Liverpool vil her være representert ved Senegals El-Hadji Diouf og Salif Diao. Senegal spiller sin første kamp mot Burkina Faso 26.januar, møter så Kenya 30.januar, før de avslutter gruppespillet mot Mali 2.februar. De to beste lagene i hver pulje går videre til kvartfinale. Disse spilles 7.og 8.februar med semifinaler 11.februar. Bronsefinale og finale spilles henholdsvis 13. og 14.februar. Med forberedelser og stor suksess i turneringen for sølvmedaljørene fra 2002 kan de røde risikere å være uten sine to senegalesere i en måned. Spesielt El-Hadji Diouf, som aldri har vært bedre i den røde trøya, vil bli sterkt savnet.

Mål av Diarra
Alou Diarra scoret sitt andre mål på to kamper på utlån for Bastia. Scoringen kom i det 29.minutt, men skulle vise seg å bli kun et trøstemål. Korsika-laget måtte til slutt gi tapt 1-4 borte mot Auxerre. Djibril Cisse, en potensiell lagkamerat med Diarra på Anfield, nettet to ganger for Gux Rouxs mannskap, den første på en heading etter 24 minutter. Hans andre og Auxerres fjerde kom etter 61 minutter. Cisse brøt en pasning og utnyttet hurtigheten sin og satte ballen i mål, utagbart for keeper. Gregory Vignal har kun spilt en kamp for Rennes denne sesongen. Neil Mellor var i går verken på banen eller benken for West Ham.