Houllier stoler på Gerrard og Heskey

Houllier setter sin lit til at Emile Heskey skal fylle tomrommet etter Michael Owen i morgen, med litt hjelp fra lagkaptein Steven Gerrard. Phil Thompson led samme skjebne som Sami Hyypiä.

Houllier setter sin lit til Gerrard og Heskey

 

Gerard Houllier ønsker mer av det samme fra Steven Gerrard og Emile Heskey, når laget hans entrer Fratton Park i morgen. Manageren uttrykte stor tilfredshet med kaptein Gerrard og spiss Heskey etter onsdagens UEFA-cup kamp, og håper nå at Heskey skal klare å fylle Michael Owens sko på sørkysten.

 

"Både Steven og Emile spilte fremragende på onsdag, og for Emile er dette det perfekte tidspunkt å vise hva han duger til. Han scorte et viktig mål for oss mot Olimpija, som nok avgjorde kampen for oss, og når han nå fikk hull på byllen håper jeg at målene kan fortsette å komme. Jeg setter stor pris på Emile, og jeg håper han finner nettmaskene også i morgen”, sa Houllier før avreise til Portsmouth i dag.

 

Houllier håper også at hans nye kaptein skal bidra minst like sterkt som han gjorde mot slovenerne.

 

”Dersom Steven fortsetter å spille som på onsdag, vil han uten tvil heve seg enda et hakk som spiller. Som spiller har du ikke råd til å være fornøyd med hvordan du spiller. Det vil i tilfelle bli som en kreftsvulst som trekker spillet ditt gradvis ned. Det er det verste som kan skje med en spiller. Spillere må være ute etter å forbedre seg hele tiden, og Steven er en slik spiller. Han ønsker hele tiden å utvikle seg, og han søker hele tiden å heve sitt spill opp på ett nytt nivå.”

 

”Jeg kan forsikre dere at han ikke har blitt utnevnt som Liverpools nye kaptein fordi han er i forhandlinger om ny kontrakt. Han vet jeg ønsker at han forblir i klubben fra før, akkurat som jeg ønsker at Michael Owen skal bli, og jeg føler meg trygg på at også Michael vil signere ny kontrakt når tiden er moden.”

 

Thompson led samme skjebne som Hyypiä

 

Sami Hyypiä ble altså fratatt kapteinsbindet denne uken, og en som vet  hvordan det føles er assistent-manager Phil Thompson. Thompson ble nemlig selv fratatt kapteinsvervet til fordel for Graeme Souness under Bob Paisleys styre i 1982.

 

Thompson har i ettertid innrømmet at han var skuffet over den avgjørelsen, men mener selv at det bidro til at hans spill tok seg opp etter at han slapp kapteins-ansvaret. Og nå håper han at Hyypiäs karriere skal få en tilsvarende opptur etter finnens litt svake start på sesongen.

 

”Å ta fra Sami kapteins-bindet var en vanskelig avgjørelse, men jeg vet faktisk mer om hva dette innebærer enn de fleste. Når du er en stolt person, som jeg vet Sami er, kan det være som å få et slag i ansiktet. Men han tok det på en veldig profesjonell måte. Jeg fortalte Sami hva som skjedde med meg i 1982, og håper og tror det vil være til hjelp for han”, uttalte Thompson i forbindelse med onsdagens UEFA-cup kamp.

 

Thompson ble i likhet med Hyypiä fratatt kapteinsvervet midt inne i en sesong. Laget lå da helt nede på 12.plass, 18 poeng bak tabelltoppen. Laget kom sterkt tilbake og vant ligaen. Alle Liverpool-supportere krysser nok fingrene for at historien nå skal gjenta seg!

 

”At jeg ble fratatt kapteins-bindet brakte akkurat den responsen fra meg som Bob Paisley håpet på. Da det skjedde ble jeg oppbrakt, men i ettertid har jeg innsett hvorfor det ble gjort der og da, og hvilken effekt det hadde på laget den sesongen. Jeg håper derfor at dette vil løfte Samis spill slik det løftet mitt i 1982.”

 

Thompson avslører at noe av hensikten med å gi Gerrard kapteinsbindet nå var å lette litt av byrden på Hyypiäs skuldre, og han mener at han så responsen allerede nå på onsdag.

 

”Jeg mener slett ikke at Sami har spilt dårlig denne sesongen, men etter samtalene vi har hatt innså jeg at han trengte å konsentrere seg helt og holdent om sitt eget spill. Han største kvalitet under hele oppholdet her i Liverpool har vært hans unike stabilitet på et høyt nivå. Når vi så antydninger til at stabiliteten var i ferd med å forsvinne, mente vi at dette var rette måten å bringe den tilbake på”, sier assistent-manageren.

 

Thompson avslører at han diskutere saken med Houllier en tid, og at de sammen tok avgjørelsen. Han understreker at de begge fortsatt har stor tro på spilleren Sami Hyypiä, og de tror altså at dette vil bidra til at finnen finner tilbake til gode, gamle takter. Nå gjenstår det å hjelpe Sami gjennom en vanskelig periode, og Thompson legger ikke skjul på at det står høyt på agendaen.

 

Assistent-manageren tror faktisk at å overføre kapteinsbindet fra Sami Hyypiä til Steven Gerrard vil gi begge spillerne et løft.

 

”Jeg tror Steven ble ekstremt stolt over å bli utnevnt som kaptein. Han har båret kapteinsbindet med bravur for Liverpool ved visse anledninger også tidligere, men det er ikke det samme som å være klubb-kaptein. Jeg vet dette betyr noe spesielt for han, som Liverpool-fan fra barnsben av. Han er ingen stand-in lenger, og han har fortjent dette.”

 

Thompson mener store kapteiner må inneha flere kvaliteter, både som organisator og motivator. Steven Gerrard besitter disse kvalitetene.