Houllier tar ligacupen seriøst

Gerard Houllier bedyrer at Liverpool vil ta ligacupen seriøst også i år, og har lagt feiden med Graeme Souness bak seg. Owen med ny test. Uavgjort for Foy og Wilkie. Ny landskamp for Finnan.

Houllier: Vi tar ligacupen seriøst

 

I et  intervju med Chris Bascombe i Liverpool Echo i dag uttaler Gerard Houllier at de røde vil ta ligacupen seriøst også denne sesongen. Liverpool skal som kjent forsvare tittelen i år, og begynner den jobben med en vanskelig bortekamp på Ewood Park.

 

”Vi har gjort det bra i denne turneringen de siste årene, og jeg tror også vi kan si at det at vi har tatt turneringen seriøst også har vært bra for turneringen. Vi har vunnet ligacupen to ganger de siste tre årene, og vi har slått ut sterke lag på veien til disse triumfene. I 2001 slo vi ut Chelsea, og i fjor slo vi blant annet ut Southampton og beseiret Manchester United i selve finalen”, uttaler Houllier.

 

”Folk har en tendens til å devaluere denne turneringen, men det vil ikke vi være med på. Vi har flotte minner fra våre finaler i Cardiff, og vi tar gjerne en ligacupfinale til i Wales. Blackburn borte var ingen ønsketrekning. Vi hadde jo håpet å unngå et Premiership-lag så tidlig i rundene. Til sammen har jo vi og Blackburn vunnet de tre siste finalene i ligacupen, og jeg forventer to sterke startoppstillinger i morgen kveld. Vi vil ta turneringen seriøst, slik vi alltid har gjort, og satser på å vinne alle turneringene vi stiller opp i”, sier Houllier.

 

Houllier har lagt feiden med Neill og Souness bak seg

 

I etterkant av ligamøtet mellom de to klubbene i september, der Jamie Carragher og Milan Baros som kjent begge brakk beinet, oppstod det en kraftig feide mellom Gerard Houllier og Graeme Souness. En feide som engelske media brukte for alt det den var verdt. Houllier insisterer imidlertid før møtet i morgen at dette er noe han nå har lagt helt og holdent bak seg.

 

”Det var en skjebnens ironi at vi skulle møtes så snart igjen etter det som skjedde i vårt ligamøte på Ewood Park. Men det som skjedde den dagen har vi lagt bak oss. Vi fokuserer kun på morgendagens kamp nå, og jeg håper det blir en god fotballkamp. Mediene vil utvilsomt gjøre et poeng ut av det som skjedde, men dette kan ikke vi tenke mer på”, sier Houllier.

 

Owen med ny fitness-test i dag

 

Michael Owen trente ikke i går, men ble hvilt etter hans time på banen mot Leeds. I dag tidlig hadde stjernespissen en ny såkalt fitness test på sin skadde legg, og det var ventet at han skulle trene som normalt i dag.

 

”Han har en god sjanse til å spille også i morgen”, sier manager Houllier om den saken.

 

Vladimir Smicer er, som vi nevnte tidligere i ettermiddag, uaktuell til morgendagens kamp, men Houllier håper at den formsterke tsjekkeren skal bli klar til søndagens ligamøte med Fulham i London. En annen som definitivt ikke spiller på Ewood Park er Bruno Cheyrou, som er ute med en brukket tå.

 

Blackburn Rovers har for øvrig offentliggjort sin tropp til kampen i morgen. Den er som følger: Friedel, Yelldell, Emerton, Babbel, Thompson, Ferguson, Gresko, Taylor, Neill, Johansson, Gallagher, Reid, Jansen, Grabbi, Yorke, Cole, Baggio, Tugay, Flitcroft.

 

Uavgjort for Foy og Wilkie

 

Skottlands U-19 landslag, med Liverpool-spillerne Robbie Foy og Ryan Wilkie i troppen, vil nå spille en helt avgjørende kamp mot Makedonia onsdag kveld, etter at de spilte uavgjort 1-1 mot Tyrkia foran 1 163 tilskuere i Dumbarton i går kveld. Dette var den andre kampen i den innledende EM-kvalifiseringen, og skottene er nå á poeng med tyrkerne i toppen av gruppetabellen.

 

Foy spilte de første 77 minuttene, og bidro sterkt med den målgivende pasningen for skottene allerede etter fem minutters spill. Wilkie var ubenyttet reserve i kampen der tyrkerne ble redusert til ti mann allerede to minutter før pause.

 

Skottene møter som nevnt Makedonia i sin siste kamp. Det skjer i Hamilton kl. 20.30 i morgen kveld. Gruppetabellen før den kampen ser ut som følger:

 

Group 12

Scotland 2 1 1 0 4 2 4
Turkey 2 1 1 0 4 2 4
F.Y.R. Macedonia 2 1 0 1 5 3 3
Faroe Islands 2 0 0 2 1 7 0

 

Gjenstående kamper:
F.Y.R. Macedonia 29/10 Scotland
Turkey 29/10 Faroe Islands

Ny landskamp for Finnan

Irland har terminfestet en landskamp mot Canada på Landsdowne Road tirsdag 18.november, med avspark kl.20.30. En kamp som Steve Finnan skulle være høyaktuell til. Canada er på Europa-turné, og møter Tsjekkia lørdag 15.november. Her spiller trolig Vladimir Smicer om han blir klar av sin akillesskade innen den tid.

 

Leroy prøvespilte på Merseyside

 

Den frigitte Paris St. Germain-spissen Laurent Leroy har i dag avslørt at han nylig prøvespilte for en av Merseyside-klubbene, men vil ikke avsløre hvilken! Franske medier mener imidlertid at klubben må ha vært Liverpool, og ikke Everton, angivelig på grunn av Liverpools sterke franske tilknytning.

 

Angriperen ble frigitt av sin franske klubb i august, og er tilgjengelig på free transfer. Leroy har også vært på prøvespill hos West Ham i høst, men prøvespillet resulterte altså ikke i kontrakt verken på Merseyside eller hos Hammers. Nå skal spilleren visstnok krysse fingrene for at Nice vil gi han kontrakt.

 

Ellers på ryktebørsen i dag blir Leroys landsmann, Auxerres Philippe Mexes, satt i forbindelse med en £5 mill. overgang til enten Liverpool eller Manchester United. Dette ryktet må nok imidlertid tas med en solid klype salt, enn så lenge Mexes’ klubbkamerat Jean Alain Boumsong ser ut til å være Liverpools førsteprioritet når en ny midtstopper skal hentes inn.